Seby läge lockar allt fler

Det är lätt att förstå varför…

 


 

4 tankar om “Seby läge lockar allt fler

  1. Tony skriver:

    Stadiga bilder. Till och med panoreringen kändes ok. Men så var det bara 1. Tack för det! Lite diagonaler fanns det och en massa böjda linjer. Böjda linjer som jag börjar gilla mer o mer. Rätt använt vad det nu är. Man får ytterligare en faktor, förutom diagonalerna, som leder blicken in i bilden. En konflikt för hjärnan som tycker att linjerna i bilden borde vara raka och för den skull utmanar betraktaren.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

      Intressanta iakttagelser… Man kan kanske vänja sig vid böjda linjer (distorsion). Ögat köper det mesta. Dock tror jag vi snart står inför datorprogram som redan i kameran fixar raka linjer i ytterlägena även på supervidvinklar. De tändsticksaskssmå kamerorna har kommit för att segra inom både film och stillbild. Men ljudet måste förbättras. Dessa kameror spelar inte in ljud. De spelar in oljud.

      Gilla

  2. Torbjörn skriver:

    En mjuk och stämningsfull film som harmonierar mycket väl med just Seby läge. Ett litet smultronställe på den östra sidan bland strandängar, fåglar och betande kreatur.

    Ingressen med ett kontraperspektiv är informativt och kraftfullt.
    Bildväxlingarna är lugna, rytmiska och inbjudande.

    Vi tror att de två scener från klipphällarna vid stranden och den lilla bron i stenpiren bör vara i anslutning till de första bildserierna från strandregionerna, innan vi får följa med upp på land till ängarna och de små byggnaderna.
    Havets brus kontrasterar lite för mycket bland ängarnas lugna karaktärer då de bryter sig in där.

    Filmen avslutas med fina passager över havsmiljöer och därmed ramas läget på land in av de marina intrycken.

    Det blir då en harmoni i filmen.
    Fint.
    Hilsen/

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

      Tack för välformulerad och genomtänkt kommentar. Det är alltid intressant med synpunkter. Och en liten filmsnutt på nån minut kan man göra på en miljon sätt. Nej, två!

      Nu jäklar blir det hett igen…

      soliga!

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.