plus och minus

Alunvallenskylt

Degerhamns IF kan återuppstå efter nedläggningen för några år sedan. Det kan ske redan nästa år. Det talas om träningar på Alunvallen i höst. Tidigare tränaren Andreas ”Dea” Johansson kan tänka sig att börja spela igen, trots vissa knäproblem. Det skriver Ölandsbladet i dag. Kulturorganet har planer på uppföljning…

Ölandsbladets sistasida pryds i dag av rubriken ”Salta din egen gurkburk”. Kulturorganet vill på det bestämdaste avråda från detta tilltag. Glas är hårdtuggat.

Eketorps borg har fått många besökare sedan kommunen tog över driften. 9 juli kom över tusen besökare. Du tar ett varv på cykel inne i borgen genom att klicka här.

Tobbe i ICA Södra Möckleby har bytt ut plastpåsarna mot papperspåsar vid frukt och gröntdiskarna. Kulturorganet lyfter på hatten.

hård_och_mjukplast

Andra livsmedelsaffärer är dock inte lika plastmedvetna. Kolla in förpackningen ovan för ett litet blomkålshuvud och en broccoli. Hårdplast i botten, hela klabbet inslaget i mjukplast. Mycket plast för lite grönt. Hela konstruktionen skulle nog gå enkelt att göra i papp.

Varför regnar det aldrig mer än nån minut eller tre? Vart har dagsregnen tagit vägen? För inte så många år sen kunde det regna i veckor. Något har hänt…

Just nu rör sig många ormar runt cykelbanorna. Eftersom ormar är växelvarma gillar de värme. Svart asfalt i solen blir varm och god för ormen – men också farlig. Jag har varit nära att köra över flera soldyrkande huggormar och snokar. Den sistnämnda är en bra skådis. Den kan spela döende och död på ett professionellt sätt, se klippet här. Dock ska sägas att ingen snok bajsar ut den illaluktande vätskan mot sina motståndare. Den vita och gula sörjan kommer från speciella körtlar kring analen och luktar värre än latrin. Till snokens goda sidor ska sägas att den inte bits eller hugger. Jag vet vad jag talar om, som grabb hade jag många egenfångade snokar och ingen av dem gjorde någonsin nåt utfall mot mig.

September har hittills varit bästa sommarmånaden. Solig och ”bara” runt 20-23. Att det blåser får man ta. Vi bor på Öland.

Sol-över-Öland


 

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: