sätt P för C!

Kulturorganet har länge krävt kungens – vår statschefs – avgång, eftersom hans underlydande myndigheter gör allt för att stoppa cykelleden Fyr till fyr på södra Öland.

Vi har sedan urminnes tider också krävt nedläggning av Nejmyndigheten, också kallad Länsstyrelsen. Till vår avgångskravlista måste vi nu föra även landshövding Thomas Carlzon, efter dennes fixande och trixande med svarta löner. Enligt gammelmediet Östra Småland har han även utan upphandling och vid sidan av den interna policyn engagerat en bekant som konsult för över 300 000 kronor.

Kulturorganet ser dystert på landshövdingstraditionen inom Kalmar län. Den tidigare Carlsson fick lämna skutan på grund av telefonsexnotor. Vad denne Carlzon ämnar lämna för avgångsbesked återstår att se.

Regeringen bör därför omedelbums lägga ned myndigheten. Gör man inte det, utan anställer ny hövding – trots kulturorganets varningar! – bör man åtminstone se till att nykomlingen inte heter Karlsson med begynnelsebokstaven C.

Kulturorganet kräver regeringens P för C!

SuneFlisa
Sune Flisa
chefredaktör

 

Märkt ,

10 tankar om “sätt P för C!

 1. […] I fredags berättade kulturorganet om överstechefens handlande på Nejmyndigheten. […]

  Gilla

 2. […] Gårdagens stort uppslagna texter om svart kosing och vän som blivit konsult genom felaktigt förfa…. […]

  Gilla

 3. jernis skriver:

  En så kallad time-out väntar sannolikt C. En time-out är en extra långsemester som ändå inte räknas som semester eftersom inget semesterlönetillägg utgår som straff för den förseelse som time-outen föranleddes av. Därefter väntar en ännu längre semester, ofta flera år, av fallskärmstyp, också den helt utan extra påslag för särskilda omkostnader för flygbiljetter, paraplydrinkar m.m. C kan dock trösta sig med att pengarna under tiden utbetalas utan ständigt ifyllande och inskickande av Arbetsförmedlingens aktivitetsrapporter.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Kulturorganet känner alla detaljer i hur entlediganden och time-out-förelägganden går till inom statlig förvaltning. Du har tydligen också snappat gången. Sune Flisa lyckades under sin korta tid på regeringskansliet få tag i de manualer som visar riktlinjerna för hur slarvputtar och oduglingar ska ersättas för sveda och värk vid avsked, time-out och långsemestertagande.

   Summeringen följer – ungefär – näringslivets avskedsmanual ”Gå och bli rik”, där grundbulten är ”ju flera fel vederbörande har gjort, desto större avgångsvederlag ska betalas ut, gärna i symbios med bästa möjliga juridiska assistans.”

   Sune tog en kopia på den 876 sidor tjocka luntan och kulturorganet har planer på publicering. Först måste vi dock genom insamlingar och sponsring täcka upp för kommande advokatkostnader.

   Allan von Kompost
   redaktionschef

   Gilla

   • jernis skriver:

    Och morgonnotisen Östran kan glädja sig åt ännu en siffra att framledes uppmärksamma, dvs. det antal månader det tar för C och hans fallskärm att dala ner på fast mark, förmodligen nånstans mellan 20 och 30.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Morgonnotisen Östran för sällan fram korrekta begrepp; man har ofta inte en enda siffra rätt, men här har notisen den gyllene chansen att reparera skadan. På sidan 654 i tidigare nämnda manual kan vi nämligen konstatera att din uppskattning stämmer till punkt och pricka. Morgonnotisen Östran kan nu skriva om månaderna under siffran 20 och siffran 30 – för att åter få skämmas.

     By the way… Har du också fått tag i manualen? Har Sune gett dig den?

     Gilla

    • jernis skriver:

     Nä, jag fick den av Assange. Manualen ska visst också ligga ute på darknet nånstans, men det törs fan leta där.

     Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Ok. Men om du vill till darknet kan Sune hjälpa dig…

     Gilla

    • jernis skriver:

     Inget kunde vara mig mindre överraskande. ”Att vakna i mörkret och se Sune – en fasa för onda män”, ett gammalt alvarsordspråk.

     Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Ja, och följderna är inte roliga. Om du lovar att inte berätta för någon utomstående kan jag säga dig att fyra onda män dött på fläcken, tretton vårdats längre än ett år på sjukhus och upp mot fyrtio har bytt sin onda kostym mot mera ”kritstrecksbetonat” efter att ha vaknat i mörkt rum och skådat Sune i nian…

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: