lösningen är nära – igen!

murskrället

Cykelled vid muren nära lösning, skrev Ölandsbladet i går. Vi hoppas att det är sant. Men vi tror det inte. Samma besked kom nämligen i våras. Och tid är relativ. Vad menas med nära?

Vad vi förstår rör sig frågan om på vilken sida av murskrället cykelleden Fyr till fyr ska få dras. Kulturorganet har gått utmed muren och konsekvent hävdat att ”båda sidorna består av värdelöst impediment”. Kungens verk hävdar att ”muren inte får störas”. Hur man stör en stenmur har dock aldrig förklarats. Har stenmurseländet känsel, hörsel och ögon? Är muren orolig för störd nattsömn?

Se den skakande filmen om kulturorganets ”Expedition MUREN”.

Vad projektledningen och kungens olika lydverk diskuterar i till synes evig långbänk intresserar kulturorganet och dem som vill ha cykelleden Fyr till fyr färdig under detta – eller senast nästa – århundrade. För att vi ska sitta still i båten trumpetas därför lugnande besked ut med halvårs mellanrum. Cykelled vid muren nära lösning! Allt går som på räls. Alla är så duktiga. Alla vill Ölands bästa. Ryggdunkar. Järngäng. Hjältar. Halleluja!

– Kulturorganet intar en skeptisk hållning till eventuella framsteg så länge det bara yras om hoppfulla önskningar och inte om ”med kontrakt belagda fakta”. Vi har nämligen att göra med en projektledning som borde ha bytts ut för länge sen, sa Sune Flisa till församlade gammelmedier vid gårdagens pressmöte i Shimla.

– Det märkliga är att kommunalråd, turistchef och kommunledningar inte säger flasklock om projektets brist på utveckling. Åren går men problemen består. En underbar idé för 100 miljoner kronor är på väg att totalkrackelera.

– Vi har nu vänt oss till EU för syning av projektet. De har hänvisat oss till Tillväxtverket. Där ligger nu vårt ärende. Vi får se vad som händer – eller inte händer. Verk är ofta värk, bäst är att tänka på nåt annat, kanske cykling på Bornholm eller Österlen, avslutade Sune Flisa gårdagens pressträff – med ett snett leende.


 

Märkt , ,

2 tankar om “lösningen är nära – igen!

 1. Torbjörn skriver:

  Det händer mycket på södra Öland just nu.

  Om man bara ser till frekvensen inlagor på bloggen Alvarsamt2 så fullkomligt exploderar det av händelser.

  Det är med stor skicklighet som hela den starka och mångfaldiga redaktionen samordnar utskicken. Till oss läsares fromma.

  Frekvensen av utskick är nu så hög att det är ingen som kan hålla jämna steg med alla tilltänkta kommentarer.
  Vi hinner knappt formulera den första meningen i kommentaren, förrän ett nytt inlägg rasslar till i boxen.
  Lite drygt tio-talet på ett dygn bär respekt med sig.

  Det händer mycket på södra Öland just nu!
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det är bra Torbjörn att du hänger med i svängarna. Här vilar inga ledsamheter och både kaffehurran och nyhetsmangeln går på fullgas – med inkopplad turbo.

   Sune är i Shimla men bidrar med entusiasm och kunskap per brevduva. Allan jobbar häcken av sig och H C Andersen har putsat sin gamla saga från 1965. Den kommer som en bombexplosion (populärt i dag) mitt i Skördefesten. Även de andra medarbetarna sliter hårt, man aldrig så hårt som Sune vill. Han är en demon, men fruktad och älskad – och hatad.

   Flera inlägg ska nu kastas ut i cyber… Åh, hej…

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: