Pierre Picard har fått lämna sjukhuset

Vår inhyrde före detta proffscyklist Pierre Picard har fått lämna sjukhuset där han vårdats efter sin första – förödande – provcykling av Fyr till fyr-leden.

– Pierre har behandlats med psykofarmaka i kombination med vissa operativa ingrepp, berättar överläkare Oswald Truck för kulturorganets utsände. Han var illa däran och ett tag trodde vi att han skulle tvingas bryta. Det såg faktiskt ut som om loppet var kört, men han spurtade starkt och gick i kaklet som kärnfrisk.

Pierre är alltså fit for fight och åter redo för testcykling, den andra av 32.

Välkommen tillbaka, Pierre! Vi ser fram mot den nästa runda…


 

Märkt , , ,

6 tankar om “Pierre Picard har fått lämna sjukhuset

 1. jernis skriver:

  Låt mig gissa att ”vissa operativa ingrepp” innefattade testikeltransplantation. När han nu dristigt, för att inte säga dumdristigt, åter har i avsikt att gränsla kol- och kevlarfiberkomposithästen för att becykla Öland längs leden ”x till y”, se för jösse namn till att väljer en modell utan ram.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, ”vi” tvingades offra ena kulan på kulturorganets altare. Hårda bud att bedriva undersökande journalistik..
   Redaktionen har nu löst problemet en gång för alla. Nästa testcykling genomförs på enhjuling.

   A v Kompost
   redaktionschef

   Gilla

   • jernis skriver:

    Tja, organ som organ. Och lobotomin tycks också ha utfallit till full belåtenhet.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     O, ja. Ingreppen genomfördes i en så kallad multioperation, en allt populärare företeelse inom resurssvaga vårdområden. Man kan ”rensa”, ”ta bort” eller ”lägga till” alltefter behov och önskemål. I det aktuella fallet handlade det enbart om att ”ta bort”.

     Gilla

    • jernis skriver:

     Då är det bara att i spänd förväntan avvakta tills det är dags för utrullningen av ”den nya modellen” av Picard, vilket jag förutsätter att kulturorganet kommer att hålla under minutiös bevakning med en uppsjö av kameror, djupintervjuer och fylligt bakgrundsmaterial men förskonad från det sedvanliga uppsnacket med ändlösa spekulationer av självutnämnda experter, den ena viktigpettrigare än den andra.

     Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Utrullningen kommer att hårdbevakas, lita på det. Och inte en expert så långt micksladden når!

     Vi följer Pierre redan från utrullningen ur sängen. Tanken var att köra redan i dag men Pierre kände sig lite ”sned” så vi får skjuta på tagningarna till i morrn. Rutten blir Södra Möckleby – Mörbylånga och vi räknar med att Pierre kommer att glida fram som en smörklick på varm plåt på idel ädel cykelled utan en meters inblandning av Degerhamnsvägen med blådårar, lastbilar och traktorredskap så breda att vägen inte räcker till.

     Trots mastiga försäkringar har vi nån sorts moraliskt ansvar för lille Pierre på sin enhjuling. Som sagt, Pierre rullar ut i morgon i nya kontexter, i vilka han känner sig helt trygg – åtminstone just nu.

     PS. Pierre längtar hem till sin mamma i Paris och i dag kom pappersbrev från henne. Hon kräver att Pierre ska lösas från sitt kontrakt med oss, något vi inte kan gå med på. Därför gömmer vi brevet tills det blir inaktuellt…

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: