öppet brev till politikerna i Mörbylånga

Efter att ha sett den fasansfulla filmen från ert senaste fullmäktigemöte vill jag säga att jag skäms. Jag skäms för er. Ni tog dit projektledaren för Fyr till fyr för information om projektets minst sagt instabila läge.

Men bara två ledamöter ställde någon som helst fråga efter den ytterst bristfälliga lägesbeskrivningen. Den ena frågan var totalt tandlös och ointressant, den andra besvarad med ett god dag, Yxskaft.

Maken till ointresse för skattebetalarnas pengar och ett underbart projekts utveckling slår alla tänkbara rekord.

Jag skäms för er.

 

Staffan Lagerström
kommunbo

 

Märkt

4 tankar om “öppet brev till politikerna i Mörbylånga

 1. KristinaF. skriver:

  Jag håller med dig om allt. Att starta nya partier är ju inte heller helt lätt. Mycket arbete och mycket pengar går åt. De befintliga lever ju gott på arvoden, löner och partistöd. Men vi får kämpa vidare med det vi kan.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Flera borde vara som Vilhelm Moberg. Han blev radikalare för varje år han levde. Så känner jag också. Att vara 20 och ”tokradikal” är lätt. Det har många varit. Men att vara 70 och beredd att ”flytta på berg” är svårare. 😉

   Kampen mot ointresset och slätstrukenheten går vidare…

   Gilla

 2. KristinaF. skriver:

  Mycket bra Staffan! Jag tror på att vi som är skattebetalare och medborgare ska engagera oss i den lokala politiken. Det är ju vårt närsamhälle och våra pengar det handlar om!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, vi ska engagera oss. Men de flesta struntar i allt. ”Det blir som det blir”; människan blir fatalist. Och då är det kört – småningom.

   Jag blir mer och mer övertygad om att befintliga partier har gjort sitt. De är alla endast förvaltare av ett statiskt samhälle. Det saknas visioner, nytänk, skaparglädje, fantasi. Och de flesta politiker verkar ha glömt sin roll: att betjäna sina medmänniskor – inte endast beskatta dem. Men politikerna har mycket lång väg att gå. I dag svarar de inte ens på mejl – om frågan är ”opassande”. De är så fega så man mår illa.

   För att vara rättvis: Det finns några få som svarar även på obekväma frågor. Men de blir färre och färre. Fler och fler gömmer sig bakom klädsam tystnad. Då skäms jag – för dem.

   Annars skiner solen och det finns miljoner och åter miljoner underbara ting och människor att viga sin tid åt… 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: