högklassig snokteater

rolig_snok_2

Ovan ser du en fullständigt utmattad liten snok, bara 20 centimeter lång. Den har precis spelat upp hela sin repertoar för mig – i ett desperat försök att skrämma mig. Den har rullat i hop sig som en boll. Den har ”rest sig” i avsikten att se ut som en livsfarlig glasögonorm. Den har piskat med stjärten hit och dit. Den har ringlat i sidled med höjt huvud. Den har ”böljat pucklar” på ryggen. Och den har åter rullat ihop som som en liten hård boll. Och jag har sällan skrattat så gott. Denna snok är en världsartist!

Vad den inte visste var att jag haft många snokar i terrarium och därför vet att en snok är helt ofarlig. Den hugger aldrig, den bara flyr. Och ibland spelar den underbar teater på cykelleden mellan Södra Möckleby och Grönhögen.

rolig_snok_1Här har vi sagt adjö till varandra. Snoken ger sig trött iväg. Men för säkerhets skull ”böljar den några pucklar” och ”slår lite bakut” med svansspetsen. En världsartist lämnar scenen…


 

Märkt

4 tankar om “högklassig snokteater

 1. Tony skriver:

  Kan man förmoda att ”brotten” är preskriberade?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Svar ja. Jag avstod från polisanmälan.

   Gilla

   • Tony skriver:

    Andra också. Fridlysta djur i terrarium, njae kanske inte. Dispens för särskilda studier förmodar jag. Slingrande hälsningar/ Tony

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Brotten begicks för runt 65 år sen. Och jag hade aldrig en orm längre än till första skinnömsningen. På så sätt var dess liv garanterat. Det är nämligen svårt att se om en orm har ätit några små grodor eller inte. Vissa individer matvägrar, andra glufsar i sig.

     sicksackhälsningar

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: