plus och minus

Plus
Läser att projektet Kraftsamling Sydöland har skapat jobb här nere i söder. Bra! Kulturorganet kollar småningom…

I dag säger prognosen att det bara ska blåsa en meter per sekund. En sensation på Öland.

Ilko Corkovic, sossekommunalråd i Borgholm, berättar för kulturorganet att han inte tar ut de reseersättningar han har rätt till. – Jag vill ha ryggen fri, säger han. Ett tips för andra politiker att grunna på…

Att fullmäktigemötena i Mörbylånga kommun sänds över webben. Även om mötena kräver stålarsle, vilfåtölj, väckarklocka och andlig bedövning är de en garanti för koll av läget.

Ägaren till mordbrandsnedbrunna pizzerian i Skogsby bygger upp igen. Heja! Ge aldrig efter för dumskallarna.

Att beställarna av Fyr till fyrleden tycks ha vaknat upp en smula efter kulturorganets frågor. Risken är dock stor att de snart nickar till igen…

Mörbylånga kommun tycks ha upptäckt att det finns liv söder om Kastlösa. Nu ska man bli närvarande i Södra Möckleby då och då – som nåt slags serviceinrättning.

 

Minus
Läser att medlemmarna i projektet Kraftsamling Sydöland är stolta över det man åstadkommit. Det oroar. Att vara stolt brukar resultera i att man är nöjd. Jag har aldrig varit stolt för någonting. En brist kanske.

Att cykelledsprojektet Fyr till fyr kan gå mot sammanbrott i söder. Ingen vet ens hur mycket pengar som finns kvar. Skandal är bara förnamnet.

Läser att Peter Akinder i Östra Småland faller in i gänget som vill byta partisekreterare i sitt parti. Vore det inte bättre att byta ut Stefan Löfvén? Maken till slätstruken politiker får man leta efter. Hans senaste framträdande i Agendas partiledardebatt visade vägen mot dörren…

Gammelmedierna blir allt blekare i sin framtoning. Östra Småland vet om att deras rubrik SIFFRAN är språkligt felaktig. Trots det fortsätter man att kalla tal för siffror.

Den grävande lokala journalistiken i lokalmedier förtvinar. De lokala nyheterna på dumburken är bedrövliga. Jag kallar dem ”upplästa telegram”.

Redan för två veckor sen såg jag annonser om julbord. När kommer de om midsommarfester?

Det är lätt att kräva att invandrare ska lära sig svenska… Det är svårare att förstå att journalister inom gammelmedierna ännu inte har slutat med skrivningen billiga hyror och ännu inte har lärt sig skillnaden mellan var och vart och material och materiel.


 

Märkt

2 tankar om “plus och minus

 1. gunnar@olandscykeluthyrning.se skriver:

  Hej Staffan!

  Kanske du redan läst dessa betraktelser och bestämmelser om nationella och regionala cykelleder. Ganska vagt, men kan ändå ge en viss vägledning.

  Hälsningar

  Gunnar

  Klicka för att komma åt 2017_145_cykelleder_for_rekreation_och_turism.pdf

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: