dö – och bli älskad!

Vi lever i ett märkligt land. Där bor bara underbara, duktiga, omtänksamma medmänniskor. Den ena är duktigare än den andra, det finns ingen hejd, det finns inga superlativer som räcker.

Så skrev jag en gång för länge sen i ett visst sammanhang och fick enormt mothugg från massor av alla dessa underbara, duktiga, omtänksamma medmänniskor.

Tillåt mig förklara…

Det jag skrev då stämde. Och det stämmer nu. Läs nekrologer. Läs artiklar om avlidna så förstår du vad jag menar. I alla texter är den avlidna älskad av alla. Alla har varit underbara, duktiga, omtänksamma. Honungen, sirapen, kärleken flödar.

Ett aktuellt namn ur högen är Sara Danius. För inte så länge sen fick hon smällar som dög – nu är hon snart helgonförklarad.

En enda fråga känns naturlig: Varför visas så lite av denna översvallande kärlek, denna enorma beundran, denna omåttliga tillåt-mig-bara-att-få-instämma-i-hyllningskören-mentalitet medan kärleksobjektet ännu är i livet?


 

Märkt

2 tankar om “dö – och bli älskad!

  1. moekkel skriver:

    Ja, precis. Typiskt är när en avdankad musiker dör, alla har en åsikt om hur viktig personen var och hur snart världen nu kommer att gå under…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: