nej till ansökan gjord 2018

järnvägsvallen_Segerstad_406Vi tittar åt norr. Det röda huset är Segerstads stationshus vid den nedlagda järnvägen mellan Ottenby och Böda. Banvallen fortsätter till höger om muren så långt vi kan se – mot Skärlöv. På denna banvall mellan Skärlöv och Solberga ville projektledningen för Fyr till fyr lägga cykelleden. Det sa i dagarna Nejmyndigheten nej till. Alternativ till denna dragning lär enligt projektledningen inte finnas.

järnvägsvallen_Segerstad_136Vi tittar åt andra hållet – mot Solberga i söder. Här kommer ingen människa att cykla inom överskådlig tid sedan Nejmyndigheten sagt nej, nej, nej, nej, nej, nej! En aning märkligt är att Fyr till fyr-projektet på allvar drog igång redan 2012. Varför sökte man Länsstyrelsens godkännande för denna ledsträckning först 11 maj 2018? Kulturorganet kan inte släppa frågan: Varför bygga (fast sig) först och fråga sen?

Ett tankeväckande inlägg om den gamla järnvägen kan du läsa här. Det är jernis som för pennan…

Snart kan du se filmen då vi cyklar mellan Skärlöv och Ås, den sträcka cykelled som enligt Ölands Kommunalförbund ska färdigställas under 2019… Det tog kulturorganet en timme och en kvart att hoja den väg som makten säger ska byggas på 65, nej förlåt 60 dagar…


 

Märkt , , , ,

2 tankar om “nej till ansökan gjord 2018

 1. jernis skriver:

  Visserligen var hänsyn till natur och kulturmiljö kanske förhållandevis modest 1910, det år under den svenska modernitetens gryning då järnvägen anlades, men det vore ändå intressant att få reda på hur länstyrelsen resonerade då den kom fram till att en nutida cykelväg skulle vara så till den grad störande på den plats där tåg ännu gick för 60 år sen att tillstånd inte kan ges för en sådan, vilken skulle ha varit till stor glädje för dagens naturälskande cyklister från när och fjärran liksom för alla bofasta och näringslivet vid världens ände.

  (Helt utanför själva cykeldebatten kanske min betraktelse angående järnvägen och dess omgivning på https://jernis.blog/tidsmaskiner/ kan vara av intresse för alvarsamt2s stora undrarskara.)

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för tipset. Jag minns ditt inlägg med ett leende… Det är nu inlagt som länk under bilderna.
   Du har skapat historia! Du har täljt till ett nytt ord: undrarskara. Det lägger jag på minnet. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: