jag är rik – äckligt rik!

Det dimper ned ett mejl på ganska bra svenska från Elfenbenskusten. En kvinna, Soria, berättar att hennes far har avlidit och att han före sin död gav mig det ansvarsfulla uppdraget att på bästa sätt förvalta och utveckla hans efterlämnade förmögenhet. Och det är inte småpotatis gubben har skrapat ihop: 7,5 miljarder svenska kronor.

Jag har ganska få vänner i Elfenbenskusten. Trots det får just jag denne nu avlidne mans uppdrag. Det enda som krävs är att jag uppger bankkontonummer så dottern kan pytsa in stålarna…

Ja, visst är det konstigt att denna urgamla typ av bedrägerier fortfarande kan löna sig. Tror jag fick mitt första förvaltningsuppdrag – från Nigeria den gången – redan i början av 1990-talet. Då rörde det sig om futtiga 100 miljoner. Med tiden har förmögenheterna vuxit betydligt och en och annan blir fortfarande lurad. Om så icke är fallet skulle dessa mejl inte skickas.

Nu väntar jag på nya förmögenheter att förvalta, gärna i miljardklassen men utan krav på bankkontonummer. Som motprestation är jag villig att hämta stålarna personligen. Jag är till och med beredd på att cykla dit – till Kongo, Nigeria eller Elfenbenskusten.


 

Märkt ,

6 tankar om “jag är rik – äckligt rik!

 1. Tony skriver:

  En annan variant kan vara ett samtal. Information, faktura och påminnelse via snigelpost.
  ”Svenska smärtafonden” lägger en stor summa pengar på porto för sina utskick. En ”ideell förening” utan 90-konto och insyn. Det ges nog några miljoner till forskning men resten…..

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tyvärr verkar ”alla” vara bedragare i dag. Försöker man inte med ”förmögenhetsförvaltning” testar man pengagömmor på kanalöarna, telefonbedrägeri eller personrån.

   Befogad fråga: Är alla människor kriminella? Svar: ?

   Gilla

 2. jernis skriver:

  Det är med stor sannolikhet äkta. Sune Flisa känner ju alla, såväl kreti och pleti som kräm de la kräm, och befolkningen i Elfenbenskusten lär därvidlag inte vara något undantag. Han har säkert tipsat om dig, en rekorderlig men fattig pensionär som försmäktar på en exotisk, praktiskt taget öde ö utanför det fjärran landet Sverige.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   En bra beskrivning av Öland!
   Har tagit dig på orden och mejlat bankkontonumret till Elfenbenskusten. Fick svar direkt att det blivit nåt fel på kontot och att jag därför måste gå in på det… Väl på banken ville Soria veta inloggskoden… Hon är bra nyfiken. Hur som helst fick hon den. Nu sitter jag och väntar på inflödet… 7,5 miljarder… Vill du låna en miljard så säg bara till!

   Gilla

 3. moekkel skriver:

  Fantastiskt med dessa entrepenööörer!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Man märker att det är nåt fel på dem… De avslöjar sig alltid på nån detalj som deras hönshjärnor inte förmår förstå. Fick nyligen annan typ av mejl från ”Telia”. Mejlet började ”Kära kund”. Den dag jag blir kär hos Telia ligger långt bort…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: