gammelpressen mot sotdöden…

På grund av konkurser, uppköp och sparpaket har 300 journalister i Sverige blivit av med jobbet under 2019. Det berättar tidningen Journalisten.

Alingsås Tidning och 24Sverige gick i kk. Metro, Östra Småland och Nyheterna lades ned.

Kulturorganet tror att de tidigare annonsintäkterna – som numera alltmer går till Google och andra nätaktörer – är de stora ”journalistdödarna”.

– Men skit samma, säger Sune Flisa, chefredaktör på kulturorganet. Tack vare en fri hållning till allt i vår omgivning kan vår röst hållas stark och klar även in i nästa decennium. Oss sätter sej ingen på, inte ens Google, skriver han i sin kommande stridsskrift Med ordet, svärdet och näven mot dumheten.

Allan von Kompost
redaktionschef

 

Märkt ,

2 tankar om “gammelpressen mot sotdöden…

  1. Tony skriver:

    Här är det tvärtom, trodde vi häromveckan. En 130 sidor tjock tidning damp ner i brevlådan med rubriken; Sex är bättre tillsammans! Ja det var inte som jag trodde extra bilagor med vuxen information. Man har helt enkelt slagit ihop sex tidningar till en. Ett prov inför vad som komma skall. Smidigt för tryckeri o distribution.

    Det är väl lokalnyheter från varje område. Riksnyheter, serier, vänner/ ovänner, dödsannonser ledare, insändare,debatt, nöje, m.m. som blir gemensamma. För att inte tala om reklam från hela utgivningsområdet. Vill man hålla koll på födda o dödda kan det bli 4 sidor med annonser från när o fjärran. Förmodar man krymper tidningen till 2 delar så det blir intressant se vad som får stryka på foten när det aktuellt. Fortfarande behövs lokala artiklar skrivna av riktiga människor, så personal ute i byarna får nog vara kvar ett tag till. Frågan är hur reaktionen blir från läsare och annonsörer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: