med tanke på vad som hänt affären…

… bör man nog titta sig omkring i landet för att förstå hur svårt det är att få en butik att gå runt. Även större butiker än den i Södra Möckleby kämpar på i motvind.

Fri Köpenskap berättar mer…


 

Märkt ,

2 tankar om “med tanke på vad som hänt affären…

 1. Tony skriver:

  En del kämpar mot vinden, en del kämpar mot konkurrens. Här i ”byn” har jag 3 butiker inom 2 km. Netto, Coop och Ica. Frågan är vad som händer med Netto efter att Coop köpt upp dem. Blir det 2 x Coop eller lägger man butiken i malpåse? Inte släpper man in ytterligare en butikskedja. Kanske blir det Willys 1 km längre bort i köpcentrat som drar till sig Nettos kunder i fortsättningen. Kan finnas en viss risk att varken Coop eller Ica kan dra nytta av Nettos ev nedläggning. Så visst kan det vara tufft även för närbutiker i och omkring tätorter. En av Sveriges mest lönsamma IcaMaxi-butiker ligger 5 km bort och roffar säkert åt sig en stor del av kunderna.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag vet ingenting om livsmedelsaffärer. Men om det du berättar stämmer – vilket jag är helt övertygad om – kan man väl bara säga att det är ytterst svårt att beräkna hur en butik i planeringsstadiet kommer att gå. Tusentals konkurser visar att beräkningar sällan – eller aldrig – stämmer. Se bara på byggen. Man räknar med en kostnad av en miljon. Den faktiska blir två, eller i fall som Karolinska ”hur mycket mer som helst”. Det ligger i människans natur att tro och hoppas. Därför borde egentligen alla vinstberäkningar halveras – för allas bästa. ”En konka är inte att leka med”.

   I Södra Möcklebys fall tror jag inte på en butik. Lyssnar man på folk som varit med inser man det. Det är bättre att se till att den i Grönhögen blir ännu starkare, för utan den är det God natt jord. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: