p-bot tillbaka – mörbylångavakt underkänds

Kulturorganet kan nu avslöja att polisen underkänner de parkeringsvakter som i maj förra året lappade en bil i Mörbylånga.

Polisen skriver 2020-01-17:

Under Polismyndighetens utredning framkommer det att utfärdande parkeringsvakter har saknat korrekt förordnande från kommunen som ger rätt att utfärda parkeringsanmärkning. Anmärkningen har inte utfärdats enligt de krav som ställts i lagstiftningen och betalningsansvaret undanröjs därmed. Inbetald avgift kommer inom kort att återbetalas från Transportstyrelsen.

Kulturorganet forskar vidare. Vilka i lilla Mörbylånga kommun kan tänkas ha rätt att lappa bilar – förutom polisen? Den som lever får se…

* * *

Förklaringen är enligt Per Gustafsson, gatu o servicechef på Mörbylånga kommun, att polisen godkände kommunens vakter, medan Sveriges kommuner och landsting, SKL, inte gjorde det. Nu är dock saken historia. Ölands Bevakningstjänsts fyra fem vakter kan nu lappa med lagen i ryggen.

– Men juridik är svårt, tillägger Per Gustafsson. Jag ska ta ett snack med vår kommunjurist och återkomma till dej!


 

 

Märkt , , , ,

2 tankar om “p-bot tillbaka – mörbylångavakt underkänds

 1. Tony skriver:

  Nu vet vi att Ölands Bevakningstjänst AB har framtiden säkrad. Stadigt ökad omsättning och vinst. Föga förvånande att det behöver ta så lång tid att utreda ärendet. Kan det finnas ett mörkertal vad det gäller felaktigt lappade bilar?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Vad tar inte tid i Sverige i dag? Alla köer växer, ett faktum jag många gånger tänkt på – så här: Om man en gång för alla jobbar av kön så den blir noll… Varför skulle man då inte kunna hålla den på det stadiet? Varför måste alla köer med nödvändighet växa? Om man ser att kön genast börjar växa igen är det nåt man måste göra… Svårare än så bör det inte vara. Detta borde alla politiker tänka igenom – och lösa!

   Det var en liten utsvävning… Åter till ämnet: Mörkertalet torde vara stort. Frågan är om de lappade själva måste höra av sig – vilket vore förfärligt – eller om Ölands bevakningsbolag, kommunen och Trafikverket gör det ensamma eller i grupp. NÅGON borde naturligtvis ta tag i frågan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: