Stoppa pressarna: Nu byggs cykelled på södra Öland!

Fyr till fyr_Kärra_5I Kärra har man börjat anlägga cykelled från Kärra mot Eketorp. Den går utmed kanalen.

Fyr till fyr_Kärra_4Vi får se småningom om underlaget blir grus eller asfalt. Hur som helst blir denna ledsträcka den första på mycket länge som anläggs på södra Öland – om man inte räknar in det 70 meter långa ”bonusvarvet i Albrunna”.

Fyr till fyr_Kärra_7Tyvärr går leden långt från havet, som på bilden ligger till höger. Avståndet till vägen är dock behagligt, nåt hundratal meter.

Fyr till fyr_Eketorp_2Den lilla självbetjäningsbutiken till vänster i bild kan nog sommartid få många nya kunder. Kulturorganet kan varmt rekommendera tomaterna och sparrisen. Vi är nu i Össby, mittemot ställplatsen Drottning Öda.


Märkt

7 tankar om “Stoppa pressarna: Nu byggs cykelled på södra Öland!

 1. Eva Dillner skriver:

  Dagens Ölandsbladet en annons om samråd för cykelled på nuvarande vandringsleden mellan Solberga och Skärlöv.

  Gilla

 2. Eva Dillner skriver:

  Jag vandrade leden för några veckor sen. De gör om vandringsleden till cykelled/vandringsled. Jag ringde projektledaren för jag hoppades innerligt att de inte kommer asfaltera vandringsleden. Fick svar att det blir grus. Som vandrare är jag kluven till att dela naturstig med cykelturister, men definitivt bättre med grus än asfalt. Tidigare har den här delen av vandringsleden varit tidvis dåligt röjd så ett plus att man nu röjer rejält. Det blir ju några mil mellan Enetri och Skärlöv som görs om. Har man tänkt på vandringsturisten?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Har ingen aning om cykelledprojektsgubbarna tänker på vandrarna. Skulle jag vandra själv vore stigar skönare än grusled. Jag förstår din kluvenhet inför led för både vandrare och cyklister. I dag finns cyklister som far fram i 50 och mer. Dessutom finns ingen som helst uppförandekod på cykellederna. Vandrare går på vilken sida som helst – men oftast mitt i. Vid möte med cyklist hoppar 50 procent åt vänster, 49 åt höger och den procent som inte hoppar alls blir påkörd. 😉

   Det är inget fel på grusad cykelled – om den görs fast och utan det sylvassa röda grus man använt i Albrunna och som kostat mig två däck. Att lägga sylvasst grus på cykelled säger en del om inställningen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: