årets viktigaste möte

Jo, det var där mötet i Folkets hus Degerhamn. Eller heter det Folkets hus Södra Möckleby? Hur som helst… Där hölls möte häromdan. Massor av people kom dit, 38 för att vara exakt. Men ok, jag kan ha räknat fel. Det kan har varit 37 eller möjligen 39. Men ”nästan fyrtio” själar är nog ganska exakt. Men kan nåt vara ganska exakt? Är det inte exakt – eller ”på ett ungefär”? Jag vet förbanne mig inte…

Jo, det var det där mötet ja… Det sas mig att det var årets viktigaste, viktigare än riksdans öppnande. Och jäklar vilket gott kaffe Astrid Lisbeth Ann-Christin Nilsson och hennes kille Olle Karl-Lennart Nilsson hade kokat! Det var det godaste Folketshuskaffe jag nånsin druckit! De borde få pris för sitt kaffe.

Jag förstod nog inte så mycket vad alla pratade om men det var nåt med kommunen och folket och kommunikation och förståelse och samarbete och sånt där som alla pratar om och som alla tycker är så viktigt men som aldrig fungerar hur mycket man än pratar om det. Jag minns min farfar som alltid sa:
– Det händer inte förrän det händer. Och så skrattade han så gott – och blev 104 bast!

Apropå bast… Jäklar vilka gamla människor som kom till mötet i Folkets hus Degerhamn. Ja, även på mötet i Folkets hus Södra Möckleby – om nu det är rätt alternativ. Att dom bara orkade gå! Jag tror inte nån var under 90 bast, men några jag såg var nog bara 50. Å nån enstaka var nog bara 30, rena barnet i församlingen, alltså. Rena spädbarnet!
– Världen är crazy, sa alltid min farfar. Och så skrattade han så gott.

Ja, jävlar…

Hur som helst, min rätt värdelöse så kallade kollega Allan von Kompost tog lite bilder från mötet. Eftersom han glömde anteckna vilka som syns på dem får vi publicera dem utan bildtexter. Tänk hur det kan gå. Och ändå har Allan avancerat till redaktionschef på landets enda kulturorgan! Tänk att ha kommit så långt här i livet och ändå göra bort sig så totalt. Visst är det märkligt. En sopa! Jag har föreslagit kommunen att ta över honom – men inte ens den vill ha honom – inte ens för halva priset. Då förstår ni. Och en sån ska jag behöva jobba med! Fy fan, rent ut sagt. Tur att man har sexsiffrigt i månadslön – och ett privat rehabiliteringsläger i Shimla. Utan det skulle jag förbanne mig inte stå ut.

Men det får vi ta en annan gång. Livet är fullt av möjligheter.
– Det gäller att smasha i precis rätt sekund! sa alltid min farfar. Och så skrattade han så gott.

Text: Sune Flisa
Foto: Allan von Kompost

Folketshusmöte_23

Folketshusmöte_22

Folketshusmöte_21

Folketshusmöte_20

Folketshusmöte_19

Folketshusmöte_18

Folketshusmöte_17

Folketshusmöte_16

Folketshusmöte_15

Folketshusmöte_14

Folketshusmöte_13

Folketshusmöte_12

Folketshusmöte_11

Folketshusmöte_10

Folketshusmöte_09

Folketshusmöte_08

Folketshusmöte_07

Folketshusmöte_06

Folketshusmöte_05

Folketshusmöte_04

Folketshusmöte_03

Folketshusmöte_02

Folketshusmöte_01


 

 

Märkt ,

8 tankar om “årets viktigaste möte

 1. moekkel skriver:

  Dags för gröna vågen IV?

  Gilla

 2. Yngve Johansson skriver:

  En som i alla fall verkar att vara happy är kommunchefen Ann Willsund. Det är inte konstigt egentligen. Hon verkar att vara hälften så gammal som ortsborna och det visar sig faktiskt att hon är 54 år. Det är klart att hon känner sig rätt ung och fräsch.
  Men det är naturligtvis så att det som gör henne gladast är den sanslösa lönen om 90.000 SEK i månaden Många av de gamla på Sydöland är ju fattigpensionärer med mycket dåliga pensioner. Egentligen borde hon skämmas och inte åka ner och fika hos gamlingarna i det extremt hårt prövade Södra Möckleby!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Många med mig känner att balansen i det svenska samhället är rubbad. Det mesta är ”ruckat”.

   Löner är alltid svårt. Men jag minns att jag som grabb blev upprörd över att en sovjetisk brevbärare bara tjänade en fjärdedel så mycket som en general. I Sverige tjänar i dag en toppchef 61 gånger mer än den arbetare han säger sig vara likvärd med på golvet inunder. När jobbaren har slitit tre månader kan chefen jobba en dag och tjäna lika mycket – och lite till.

   Det svåra är att politikerna har tappat mycket makt. Sverige styrs av många andra än riksdag och regering. Vi styrs av bolag, av fackföreningar, av olika mer eller mindre diffusa unioner och intressegrupper – och av Bryssel. Bolagen/föreningarna sätter själva lönerna utan att nån utomstående kan säga pip.

   En förvärrande faktor är ”idrotten”. Ingen klagar över de närmast groteska lönerna i exempelvis fotboll, hockey, korgboll (världens tråkigaste sport, därför kallar jag den korgboll och inte basket. 😉 ) och rugby. Många toppchefer är i jämförelse med ikonerna i dessa sporter fattiglappar. Men om det sägs aldrig ett ord.

   Var ska vi hitta balansen? Var finns måttfullheten? Jag har inget svar.

   Gilla

 3. jernis skriver:

  Med samma massiva uppslutning i Gävle skulle arenan Gavlerinken inte räcka långt. (Fast det heter den inte förstås, det var länge sen, men det kan fan hålla reda på alla av sponsorer köpta namnändringar.)

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Läser fakta så löjliga att jag måste garva högt:

   ”Monitor ERP Arena, tidigare Gavlerinken Arena mellan 2014 och 2019, Läkerol Arena mellan 2006 och 2014 och Gavlerinken innan dess.”

   Vad blir nästa? jernis Arena Gavle AB? jernis Future Arena Vision?

   Gilla

   • jernis skriver:

    Med jernis Future Arena Vision skulle jag känna mig sjukt trygg.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Kan tänka mig det – i den kontexten! Ska rulla ut jernis Future Arena Vision på ett marknadsföringsmöte på måndag. Det kan ge synergieffekter över tid, sjukt positiva såna och skapa ordning och reda. Polare rullade just in positiv kommentar i ämnet. ”Allting går!” skriver han. Så dödssjukt rätt han har. Men han e en jäkla trygg kille i rätt kontext.

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: