ju flera desto bättre!

Vid senaste stormötet om en eventuellt ny affär i Södra Möckleby påstods att en sån skulle stärka marknaden även för den befintliga affären i Grönhögen!

Det var ett för mig – och många andra – överraskande och mycket märkligt påstående. Hur vet man det? På vilken grund vilar detta påstående? Är det vetenskapligt belagt? Är det Kraftsamling Sydölands officiella uppfattning skulle jag värdesätta en bevisföring byggd på empiriska fakta.


 

Märkt , ,

8 tankar om “ju flera desto bättre!

 1. Tony skriver:

  Såg några av dina bilder på sidan cloudcityhub.com något du har koll på?

  Gilla

 2. Tony skriver:

  Det är boksluten efter 2020 som visar om folket valt Grönhögen eller Mörbylånga.
  Såvida inte Alvarsamt2 bedriver lite wallraffande journalistik i Grönhögen. Hur det nu skulle gå till? Kanske räcker det ta pulsen på handlaren med några snabba frågor om det går att se en markant ökningen i omsättning på det nya året. Det är nu och fram till sommaren man kan se vart de bofasta dragit. Kan ge en fingervisning om hur det kommer att bli i fortsättningen.

  Gilla

 3. Yngve Johansson skriver:

  Det är nog så att när våren kommer inser de som inte bara önsketänker – att det bästa är att lägga ner projektet i Södra Möckleby. Då kommer avflyttningen, som är ganska liten – men ändå att slå igenom. Av erfarenhet flyttar de unga ut efter fabriksnedläggningar. Återstår – de mycket ålderstigna pensionerade ortsborna, drivna av sina eldsjälar. Man måste nog ändå vakna upp och konstatera att tiden för en butik i Södra Möckleby är förbi. Ödets ironi är att det extremt turistfientliga Södra Möckleby, som ett sista halmstrå, ändå hoppas på ett under – en turisttillströmning från ovan!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Så länge man inte har en handlare och inte har skuldsatt sig upp till öronen är projektet intressant att följa, dock med tillägget att man hela tiden gör allt för att utesluta glädjekalkyler och ”idéfrossa”. Påståendet att butiken i Grönhögen skulle tjäna på en ny butik i S Möckleby tycker jag skrämmer. Vem kan verifiera denna tes?

   Prio borde nu vara att mäta den futuristiska köptroheten på ett korrekt sätt. Men hur gör man det. Det räcker inte med ett kryss på en pappersbit. Att svara ja är en sak, att i ur och skur åka till sin lokala handlare är en annan – när man passerar flera butiker på vägen mellan Kalmar och hemmet i söder. Största trovärdighet torde nån form av ekonomisk bindning få… ”Sätter du tusen spänn utan återbetalningsgaranti?”

   Ska snart publicera bild av det tänkta upptagningsområdet – om uttrycket tillåts. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: