dramatisk strandning i grönhögen

strandad-i-Grönhögen

De hårda västvindarna skördar allehanda offer. Det rapporteras om kullblåsta träd, träd som gått av på mitten, hus, traktorer och ladugårdar som blåst ut i havet och så denna hemska strandning i Grönhögens hamn. Enligt grönhögenboende Esbjert Dinklin sköljdes skutan upp på landbacken av en enorm våg.

– Havet skummade, det tjöt och ven och plötsligt kom den här stålbåten forsande rakt upp på ställplatsen i byn, berättar Esbjert och fortsätter med andan i halsen:

– Lyckligtvis klarade sej den tolv man starka besättningen genom att hoppa i havet och simma iland innan den enorma tsunamivågen kastade upp fartyget på land – som en liten löjlig lakritsbåt. Jag har aldrig sett nåt liknande i hela mitt liv, säger Esbjert Dinklin medan han tar sig en stärkande klunk whisky på baren La Dolce Vita i Grönhögen City.

Även polisen är inkopplad i ärendet, då ett synnerligen allvarligt brott kan ha begåtts. Polisintendent Marcus Hoppstadius-Leråker berättar från polisens ledningscentral i Ventlinge:

– Detta är ett uppenbart lagbrott! Parkeringen är gjord på fel sida om märket och jag kommer att kräva hårdast möjliga straff för kaptenen. Brottsrubriceringen blir grov oaktsam parkering. Jag undersöker även om besättningen varit berusad, inspirerad av den alkoholbejakande slogan som finns målad på fartygets babordsida: Öl är gott.

Kulturorganet har alla sina stjärnreportrar på plats och redan under sen kväll räknar vi med att kunna publicera senaste nytt om den dramatiska strandningen – och grova felparkeringen – i Grönhögens hamn…

Text: Ingvar Charm-Knubbendorpf, tillförordnad nyhetschef
Foto: Alice Asterisk-Danielsson-Puttman

Märkt ,

2 tankar om “dramatisk strandning i grönhögen

 1. jernis skriver:

  Inledningsvis fick jag för mig att goe tillförordnade nyhetschefen varit ute å fotoshoppat. Vid närmare granskning förefaller emellertid så inte vara fallet; som omväxling tycks nyheten rent av vara sann! Här duger minsann ingen mjäkig lokalpolis, möjligen den nationella insatsstyrkan. Å andra sidan finns redan på plats, praktiskt nog, ett elitförband tillhörande djupt fruktade Q-Park, hos vilken föga nåd finnes.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Just så är det! Just så! Vi har att göra med både en dramatisk sjöolycka och ett fruktansvärt brott på terra firma. Q-Park är på väg från Mörbylånga – där de trakasserat bilägande 80-åringar – till Grönhögen där de ämnar fortsätta sin maktutövning, denna gång mot ”nästan drunknade fattiga fiskare från Albrunna och Ventlinge” genom att bötfälla dem med maxbelopp till glädjerop och hetsframkallande apskrik från politiker i samma kommun. Vi skådar makten i all dess chockerande brutalitet… Låtom oss bedja!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: