kulturorganet dementerar

strandad-i-Grönhögen_2

Som chefredaktör för landets enda kulturorgan är det min smärtsamma plikt att i knästående ställning be om ursäkt för mina fullkomligt odugliga medarbetares skämmiga tillkortakommanden, vidriga lögner och naiva fake news.

Det har under kvällen kommit till min kännedom att den publicerade nyhetsartikeln Dramatisk strandning i Grönhögen var en historia hoptotad på dunderfyllan av Ingvar Charm-Knubbendorpf och Hugwald Claes Andersen. Deras försök till försvar är mer än patetiskt:

– Det händer ju aldrig nåt kul på den här ön!

Då jag är på heligt möte i kloster i Shimla i Indien kan jag icke genast utföra det viktiga uppdraget att låta den saltade niosvansade katten (som jag ärvt av min käre fader) dansa trenne timmar över deras blottade bakdelar. Jag får helt enkelt skjuta på detta höga nöje till min hemkomst nästa vecka.

I väntan på denna ”uppfostrande, mycket ljudliga ceremoni” har de båda brottslingarna befriats från sina löner året ut, fråntagits tjänstebilar, tjänstebåtar, tjänstebostäder och tjänstekläder. Deras synnerligen omfångsrika pensionsbesparingar har nollats och flyttats över till Behjärtansvärda insatser för mänsklig utveckling AB, ett av mina mest lönsamma indiska bolag med humanistiska förtecken.

Slutligen ska sägas att fartyget i Grönhögens hamn lär ha ”placerats där av mänsklig hand”. Hur och varför återkommer kulturorganet till så snart tillfälle ges.

med utomordentlig hälsning
Sune Flisa
chefredaktör

Märkt , , ,

4 tankar om “kulturorganet dementerar

 1. jernis skriver:

  Även om chefredaktörstjänsten på Twitter inte råkar vara vakant så lär den genast bli det när Sune ansöker, ett ”erbjudande” som den sociala-mediejätten inte kan tacka nej till. I denna sin nya roll torde Mr. Flisa kunna göra världssamfundet en enastående nytta blott och bart genom att låta sitt omhuldade arvegods ”tala”.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Högt älskade Sune skulle säkert hålla med er. Han tar alltid för givet att kunna besätta vilken tjänst som helst, även presidentposten i USA. Dock tror vi jourhavande på redaktionen att hans metoder är alltför moderna, alltför kärleksfulla, kanske till och med alltför feministiska för att passa in i dagens infekterade medieklimat. /Allan von Kompost

   Gilla

   • jernis skriver:

    Kan så vara, men låt ändå inte det alltigenom timida skenet bedra; hans vinröda sparkbyxeuniform i velour från Mah-Jong är inget annat en ulvs fårakläder.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Sune bad mig just lista hans senaste boktitlar… De ger en ömsint bild av en känslig och ödmjuk människa. Från 2017 har han givit ut dessa titlar i mänsklighetens tjänst:

     Spela snäll, var elak!
     Konsten att smäda
     Lär dig baktala
     Min vän Donald
     Vinnarens juridik
     Pang – ten and out
     Vinnarens årsbok
     Spegel, spegel på väggen där…
     Mingla dig mot toppen

     hälsningar /Allan von Kompost
     redaktionschef

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: