kors i taket!

Fram till helt nyligen påstod Ölands kommunalförbund att de tre mil cykelled som fattades i cykelprojektet Fyr till fyr på södra ön skulle färdigställas under 2019. Det var naturligtvis en råbluff. Nästan tre mil återstår fortfarande.

Kulturorganet kritiserade denna missvisande information och nu – hör och häpna – har man uppdaterat hemsidan och bytt ut två hela siffror! Nu står där:

Följande sträckor återstår att färdigställa under 2020:
Södra slingan: Albrunna – Grönhögen, Grönhögen – Ås vandrarhem,
Ås vandrarhem – Torngård samt Torngård – Skärlöv.

Vi bor onekligen i en handlingskraftig kommun, som får saker och ting att hända! Dock vill kulturorganet i sammanhanget varna för alltför optimistiska bedömningar av när leden blir färdig. Under flera år anlades nämligen inte en meter på södra ön, och troligen dröjer det åtskilliga år innan champagnen kan öppnas på nytt och politikerna kan bestiga tandemcykeln för att skrattande och nöjda vingel-och-mingelhoja framför lokala mediers fotografer för att få till de där riktigt positiva gulligullbilderna.

Som väl alla vet invigdes den norra slingan av Fyr till fyr redan i augusti förra året.


 

 

Märkt ,

2 tankar om “kors i taket!

 1. jernis skriver:

  ”Följande sträckor återstår att färdigställa under 2020:” Här får allt Öfk:s kommunikationsstrateg, f’låt communications strategist ska det givetvis vara, bakläxa. Hur lätt vore det inte att stryka det försmädliga ”under” (med betydelsen ”inom loppet av”) för att meningen med måttlig välvilja skulle kunna tolkas såsom enbart en aktuell lägesbeskrivning och som därmed, vad gäller den planerade tidpunkten för det utopiska färdigställandet, lovar absolut nada.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Japp. Man skriver som man gör för att man vill TRO att så här ska det bli! TRON styr så mycket i vår kommun i dag. Man tror det man vill. Man önskar en sak, tror på den önskningen och hoppas att det man tror och hoppas på ska infrias/bli verklighet. Detta språk har blivit politikernas, ity man med det kan slippa blåljuga; man bara skönmålar, kvartsljuger, halvljuger, önskedrömmer, flyr från verkligheten in i drömmarnas oskuldsfulla värld…

   Jag förstår inte varför man gör det så svårt för sig när man vet hur extremt risigt projektet ligger till och hur motbjudande det – förhoppningsvis – känns att blåljuga. Enkla språkliga lösningar, som ingen kan kritisera är exempelvis dessa:

   Arbetet med följande sträckor fortsätter:
   Återstående sträckor under planering/arbete är:
   Under 2020 fortsätter naturligtvis arbetet på de återstående sträckorna:

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: