måhända flugig idé om fluga in spe

rastplats_cykelleden_Klovenhill_3Öländsk vintercykling, foto från 9 januari. Spirande gräs, många plusgrader…

Under mina nästan 300 mil på cykel från nyår till i dag har jag kanske mött eller kört om ett halvt dussin cyklister, varav fem bara ”bycyklade”.

Det är tomt på cykelleden till Grönhögen. Det är tomt på vägen ned till Udden, trots att den får många besökare i bil. Och så har det varit sen i höstas, trots att vi länge har haft vårtemperaturer. Vi har inte ens haft vinter. Klimatförändringarna gör trenden både tydlig och trolig: Vintern på Öland kan användas till tidigare typiska sommaraktiviteter – som cykling.

Plocka bort alla amatörer och anställ ett proffs som får snurr på cyklandet på ön. Jobba med Bornholm som förebild. Den lilla ön drar till sig 150 000 cyklister varje år – trots att du måste nöta bänk under flera timmar på färjan dit.

En ny variant kan alltså bli möjlig på Öland: Vintercykling! En sån skulle kunna locka motionärer och elithojare från Norden och norra Europa. Gör det nu när den svenska kronan faller fritt mot nya bottenrekord!

PS. En liknande möjlighet är ”husbilsvinter på Öland”. Kan tänka mig att tusentals tyskar, belgare och holländare skulle nappa direkt om bara möjligheten fanns – och marknadsfördes professionellt.


 

Märkt , ,

4 tankar om “måhända flugig idé om fluga in spe

 1. Ylva skriver:

  Lysande!

  Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Vintercykling låter väldigt spännande.
  Lätt exotiskt och en go kontrast till ishotellet i Norrland.
  Två väldigt olika företeelser samtidigt i samma land.
  Det finns ju fler sommaraktiviteter som man numera kan praktisera även så här års.
  Med lite god vilja borde man kunna spela golf i Grönhögen stor del av året.
  I takt med att Cementa drar sig tillbaka och lämnar öppen mark så kanske det kan fås till ställplatser någonstans i Degerhamn ändå.
  Serviceanläggningen i röda huset är ju tipptopp .
  Vintercykling är ju en väldigt god idé.
  Lätt exclusiv och attraktiv!?
  Hilsen/

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Kul att du är med på noterna. Vintercykling skulle kunna blir nåt för de verkliga hårdingarna, de som struntar i både temperaturer och vindar. Kom Öland upp i Bornholmskvalitet skulle man kunna ordna stora cykeltävlingar: Januariplågan, februarimaran, marspinan. Naturligtvis skulle kombinationer med golf finnas tillgängliga i Grönhögen: cykelgolf (tre mil cykel + bäst i tre hål med ”hästpolo-stuk”, alltså att man slår bollen från framrusande cykel), golfcykling (bäst i 18 hål + 18 mil cykling), cysimkelgolf (9 mil cykling + åtta vändor simning över Golfsjön + bäst i 9 hål golf). Alla lopp, alla tävlingar ska marknadsföras som ”nåt för dig som inte får nog av utmaningar”. Ryktet skulle sprida sig: Den som klarar Marspinan klarar allt!

   Har aldrig förstått varför golfbanan ”vinterstänger”; det ser likadant ut där året om. Och en del gubbs är där och smygtränar.

   Degerhamnsborna borde lära av fransmännen och kräva att Länsstyrelsen tar tillbaka och ber om ursäkt för att att kvävt Södra Möckleby genom idiotbeslutet att stänga ställplatsen, trots att man varit med och betalat servicehuset. Demonstrationer med tromboner, döda grisar, harskramlor, vuvuzelor, smatterband, grisskit kan hållas utanför kontoret i Kalmar tills de veknar och ger upp.

   Flera idéer kommer…

   soliga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: