Dagens Sune 02

Cykelleden mellan Södra Möckleby och Grönhögen har på grund av grävning för ny elledning sett ut som ett grustag en tid. Men nu är den sopad och fin! Alla mina hårt prövade cykeldäck hälsar och tackar. Underbart!

I den bästa av världar skulle det i dag ringla en lika fin cykelled hela vägen från Långe Erik i norr till Långe Jan i söder. Leden skulle med rätta kunna kallas ”Fyr till fyr”. Så går inte att kalla den i dag. Och inte i framtiden heller, om vi inte tittar tusentals år in i futurum.

Men om den gick där mellan fyrarna skulle Fattigöland snart bli rikt. Inget Kraftsamling Sydöland skulle behövas, ingen butik skulle behöva stänga. I stället skulle en kvarts miljon cyklister från Europa hoja runt här sex månader om året. I små bodar och stånd utmed leden skulle ölänningar sälja allt från bröd, kött och grönt till cykeldelar, verktyg, däck, sadlar, tält, madrasser, badskor, hjälmar och cykelpjuck. Små verkstäder i varenda by skulle ha fullt upp, vandrarhem, restauranger och hotell skulle behöva bli mångdubbelt fler för att serva alla tvåhjulsrullande Ölandsälskare från Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Norge, Finland, Frankrike och Österrike. Kommunalskatten skulle kunna sänkas till en spänn per lusentapp. Vägarna skulle kunna breddas, vatten och avlopp skulle kunna byggas ut över hela ön och…

Bara två saker hindrar detta potentiella paradis. Två bokstäver. En är O. Den andra är M.

Sune Flisa
chefredaktör

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: