Varför startas så få producerande företag på södra Öland – den stora motorn lantbruket undantagen? Varför ”bara” trädgårdstjänster och serviceföretag?
Här en idé som nån driftig kan dra igång omedelbart. Öland är som gjort för denna typ av naturlig matproduktion.
Sune Flisa
chefredaktör
Jernis. De finns här också. Kanske Ica tagit in dem centralt. Tala med din lokala handlare!
Har man en fiskodling ligger akvaponisk odling nära till hands. Annars är det hydroponisk odling som gäller. Men vem har inte vattnat tomatplantorna med akvarievattnet?
GillaGilla
Akvarievatten är det bästa av alla vatten – för alla slags växter. Se bara upp med blågrönalger, alla akvaristers fasa. https://www.ciklid.org/artikelarkiv/cbX_pdf/cb200602_10.pdf
GillaGilla
Jag har provat Peckas cocktailtomater. Betyg: 3 Jernisstjärnor av 3 möjliga. Importen från Sydeuropa är i jämförelse att betrakta som något obestämbart, jolmigt bär, -3 stjärnor. Inte heller svenska, under säsongen storindustriellt odlade är i närheten att mäta sig.
Det var under några månader förra året som vår lokala ICA förde Peckas. Sen bara puts väck. Jag befarade att odlingen hade konkat, så kul att se att den fortlever. (Om nu inte artikeln är gammal, dateringen 17 april kan ju avse exempelvis 2014. Skärpning Land!)
GillaGilla
Visst är det en underbar idé. En odling ger kraft åt annan odling. Hur gammal artikeln är vågar jag inte svara på. Men jag fick den med mejl häromdagen – i deras nyhetsbrev. Och nyhetsbrev bör – vad jag förstår – innehålla nyheter.
GillaGilla