Dagens Sune 11

Konkurrensen inom mediebranschen är pyramidal. Gammelmedierna måste tjäna mera kosing för att överleva. Degen blir viktigare än innehållet. Dags- och nyhetstidningar blir mer veckotidningslika. Kändisfixeringen ökar och tramset ersätter den betungande grävande journalistiken. Gammelpressen skriver mycket om sina kära släktingar gammel-TV och streamingtjänster, och mängder av krönikörer tycker och tänker om allt som har med teve att göra. Teveserier nagelfars och betygsätts. I vårt län är Kalmar FF, cruising och Nanne närmast heliga inslag i nyhetsfloden. Om så bara två gamla amerikanare råkar stanna på samma ställe är cruisingreportaget på g. Stefan Löfvén är statsminister men Nanne står över både honom och kungen. Kalmar FF är livets mening.

Skamgreppen är många. Häromveckan lockade en kvällstidning med sista sms:et från framlidne Adam Alsing.

Med risk för hjärtstopp visar jag inga exempel från skvallerpressens ohämmade kändisrövslickeri. I stället väljer jag några tidstypiska nyhetsrubriker från en lokaltidnings nätförstasida 22 april:

65-åring ny ägare till 60-talshus i Färjestaden – prislappen: 2 500 000 kronor
61-åring ny ägare till kedjehus i Mörbylånga – 1 995 000 blev priset

Ett annat lokalt gammelmedia skriver:

65-åring ny ägare till 60-talshus i Färjestaden – prislappen: 2 500 000 kronor. Lars Jörgen Einar Bengtsson, 65, tidigare boende på Smörsoppsgatan i Färjstaden har köpt huset på adressen Andgatan 6 i Färjestaden av säljaren…

Nu har man alltså börjat berätta om fastighetsköpares ålder, kön och var man tidigare bott. Nästa steg blir årsinkomst. Nästa blir ras. Nästa blir utseende. Nästa blir politisk hemvist. Om några år – när den mediala utvecklingen har nått ännu längre och man har lärt sig att ännu effektivare utnyttja det självpollinerande personskvallret får vi se rubriker som dessa:

63,4 år gammal flintis man med mustasch är ny ägare till fastighet i Färjestaden. Pris: 2 miljoner. Köparen har rötter i Borås där hans far var enögd stins. Köparen har utläkt corona. Säljaren är homosexuell och har höjdskräck.

43 år, en månad och fyra dagar gammal blondin med framfall – från Kalmar – (dessutom med dåliga tänder) köper rödmålat och nedgånget kedjehus i Mörbylånga. Pris: 3 miljoner. Köparen kör risig Peugeot och röstar på (M).

Men inte bara fastigheter kommer framdeles att slås upp som nyheter inom gammelpressen. Även småköp i sällanvaruhandeln kommer att generera saftiga krigsrubriker.

65,3-åring ny ägare till varmkorv vid macken i Påryd. Den såldes av Svante Ling, 23,55 år. Både köparen och säljaren har genomgått grundskolan med underkända betyg. Korven såldes med enbart senap, ingen ketchup, inget bröd!
– En sensation, det är helt fantastiskt och jag känner mej helt trygg med affären! säger Svante Ling till tidningens utsände.

Nygammal ägare med diabetes, 72,6 år, 180,3 lång. Vikt: 99,4 kilo. Köparen känner kungen och blir nu ägare till grishus i Borgholm för 4,6 miljoner kronor.
– Kungen vet inte om det ännu, säger han till vår reporter.
Köparen har suttit i fängelse för grovt ocker.

Linnéa Brunskog, 34, har köpt en blå, blyglaserad lergök med mönster i rött och vitt på Kupan, Kalmar. I kassan på Kupan stod Ingegärd Levin-Stråhle, på håll släkt med framlidna skådespelerskan Gudrun Stråhle-Johansson-Bratt-Ludwigsson. Lergöken var stämd i C-dur och betingade ett pris av 45 kronor. Affären gjordes upp med MasterCard. Linnéa Brunskog är färgad (kreol). Vädret var vid tillfället lugnt.

Sune Flisa
chefredaktör

 

Märkt

6 tankar om “Dagens Sune 11

  1. moekkel skriver:

    Vilken modell och årgång av denna Peugeot?

    Gilla

  2. jernis skriver:

    😆🤣😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: