Dagens Sune 12

Jag vill inte ha en smartphone. Jag vill inte bli gamnacke, jag vill inte ideligen ta reda på var jag är, hur vädret är, vad Trump sa i förrgår, var närmsta pizzeria ligger, hur många steg jag gått den senaste timmen. Det får jag reda på andra sätt – om jag nånsin vill veta det.

Allt fler tekniska apparater kräver en smartphone för total funktion. Det är bedrägeri. Om jag köper en dyr kamera för att göra vissa arbeten är det oschysst att tillverkaren avkräver mig en smartphone för full funktion.

Den här utvecklingen måste stoppas, annars får vi snart erbjudanden som dessa:

Köp nya Volvo 838P för bara 456 000 kronor. Elektronisk insprutning ingår ej. Här laddar du hem insprutningsappen till din smartphone. Det elektroniska bromssystemet ingår inte heller. Ladda hem bromssystemappen till din smartphone här.

Snart blir det ännu värre. Snart börjar man ta betalt för apparna.

Philles elvisp Margaretha kostar bara 324 kronor hos oss. Vispar ingår ej. Ladda hem dem till din smartphone här för bara 89 kronor. Lycka till.

Nu köper du vår nya laptop HPD765AC för bara 23 455 kronor. Processor ingår ej. Här laddar du hem processorappen till din smartphone för bara 6 890 kronor.

Sune Flisa
chefredaktör
Märkt

2 tankar om “Dagens Sune 12

 1. Anonym skriver:

  All den här nya tekniken verkar vara en lekstuga för folk som inte har något att göra. Jag blir vansinnig när man ska in i banken för att se om man har några pengar kvar, då kommer man inte in på sina konton. Det är riktigt otäck att man inte ska klara sig själv bara för att tekniken är krånglig och allt sker långt ifrån en. Jag är tyvärr inte född med en dator.
  Marianne

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Det är för djävligt på ren svenska. ”Utvecklingen” göder diskriminering på flera plan. Åldersdiskriminering och ägandediskriminering. Jag ska förbanne mig inte behöva ha en smartphone för att flyga en svindyr drönare eller använda en lika dyr kamera.

   Snart är man sannolikt också nödd och tvungen att skaffa det förfärliga Facebook. Det sker dock över min döda kropp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: