Människa, berusa dej!

syrenJag vek in på Syrénvägen i Grönhögen, sick sackade höger vänster hit och dit. Drog djupa andetag och blev allt mer påverkad, så till den grad att sick sack kändes som rakt fram. Lyckades slutligen hitta ut till väg 136 igen – kanonfull. Nykter igen först nere vid Kungsgården, Ottenby…


Märkt , ,

8 tankar om “Människa, berusa dej!

 1. Karin skriver:

  – Och adressen?
  – Syrénvägen 2 i Grönhögen.
  – Du skämtar, en sån adress finns väl inte!

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Du verkade nykter när vi hejade, men då hade du ju bara kommit till södra bruket.

  Gilla

 3. jernis skriver:

  Så har det varit sen tidernas begynnelse. Enligt Homeros fick syrenerna ofta järnhästryttare att glömma bort att styra sina bicyklar och till bitter följd bringa dem att gå på pumpen och få punka.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, Homeros har berättat mycket kul. Han har också skrivit om järnhästryttare som i brist på syréner berusade sig med solution. För att dölja detta missbruk skar man avsiktligt hål i däcken då och då för att få skäl att ta fram den älskade tuben… (Odysséen, sidan 78-81).

   Gillad av 1 person

   • jernis skriver:

    Exakt. I senare tillagda noter till dessa sidor framgår dessutom vad den utbredda solutionismen hos de gamla grekerna med tiden ledde till. Mängder med grava solutionister fick förståeligt nog inte plats i däcket med den till slut med dussinet lager lappade slangen, varvid Arkimedes uppfann ballongdäcket – vilket enligt vederhäftiga annaler rullades ut 229 f.Kr – och i samband därmed började kränga solution i familjeförpackning.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Solutionismens uppgång och fall har intresserat många forskare. Det blev som du skriver trångt i slangarna, varken propplösning eller flaskborstar kunde skapa utrymme. Lapp på lapp tog till slut syret ur rörelsen då en viss Arkimedes trädde in på scenen med sin revolutionerande uppfinning: ballongdäcket.

     I detta rymdes väsentligt flera lappar, så många att de kunde slå sig ned i så kallade lappläger. En framträdande röst i ett sådant läger blev Sven-Gösta Jonsson som med sin bikt ”Jag är lapp och jag har mina lappar” fullständigt berusade solutionsvärlden. Solutionismens renässans var ett faktum och rörelsen växte sig allt starkare, tuberna blev allt större.

     Större namn än både Arkimedes och Den Rockande Samen rullade senare ut lösning efter lösning på marknaden. En uppstickare blev Valentin Welt 1971-1990 (då han dog av en överdos) som med sin dundersolution Welttite rullade ut en global lösning på problemet och i tysk reklamtelevision sjöng: ”Jag Ska Täta Hela Världen Lilla Mamma, senare inspelad av Flamingokvintetten.

     Valentin Welts knockoutsolution ”Welttite” blev verkligen den framgångssaga han drömde om redan som liten lapp. Denna solution anses än i dag vara den bästa. Svenska Cykelförbundet skriver i sin årsbok 1986: ”Berusningen är ögonblicklig och lär sitta i nära nog eviga tider. Welttite är sannerligen en produkt für die ganze Welt.”

     Resten är historia…

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: