cykelled för bilar, traktorer – och cyklar!

Jag har tidigare kritiserat cykelledbitar som är bil- och traktorväglika. Kritiken består. Dessa överdrivet breda banor inbjuder till ”vanlig landsvägstrafik”.

I går mötte jag flera bilar på cykelled. En till och med ställde sig tvärs över leden, kanske för att visa ”bilismens heliga och totala makt över allt annat på hjul”.

bil-på-cykelledEn av de tre bilar som i går störde mig på cykelleden vid Eketorp.

Eketorps-borgEketorps borg öppnade i torsdags. Här ser vi den genom ett kort teleobjektiv från cykelleden mellan Eketorp och Kvinsgröta.


 

Märkt , , ,

6 tankar om “cykelled för bilar, traktorer – och cyklar!

 1. Eva Dillner skriver:

  Mycket märkligt. Mörbylångaleden är en av tolv svenska signaturleder för VANDRING. Ovanpå denna lägger man väg för cyklar som inbjuder ännu mer trafik som traktorer, mopeder, motorcyklar, bilar, flygplan, rally… 🤔

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, denna led är ett märkligt hopkok. Hur marknadsför man en vandringsled på oljegrus med bil- och traktortrafik i europeiska friluftstidskrifter?

   Jag blir inte längre förvånad över nånting. Leden får bli som den blir. Och det är nog så tongångarna går även i kommunledningarna. Det finns ingen politisk eller annan extern kraft bakom projektet, ingen styrgrupp, ingen vision, ingen eld, ingen glöd. Och det är inte att begära. Vem 17 kan hålla flåset/värmen i tio år!?

   Det vore dock nyttigt för Öland om folk till nästa val insåg hur det här projektet har skötts. Beställare är två kommuner – båda helt tandlösa, helt lamslagna, ständigt skönljugande i just detta kanske Ölands viktigaste projekt i modern tid. Det finns väldigt många att rösta BORT 2022.

   Mitt intresse för leden har sjunkit till nära noll. Men helt har jag inte lagt av. Jag kollar nu upp vissa saker som gammelmedierna aldrig skulle våga ta i – ens med tång.

   Gillad av 1 person

 2. Karin skriver:

  Detta kastar dock ett nytt ljus över tilltaget att skära upp och smala av den cykelled som ”blivit för bred”. Men trist om det inte går att hålla bilarna borta på något annat sätt.

  Gilla

 3. walkaboutsweden skriver:

  Va?!!
  ”Ur led är tiden”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: