inte så noga i Kalmartrafiken

Hur kan så enkla saker bli så fel? Hur kan vuxna människor ta miste på höger och vänster, på Kalmar och Jönköping? Så här i studenttider kan man undra om det finns strukturella fel inom den svenska skolan.

Kulturorganet berättade för en tid sen om spännande grepp inom cykelledsvärlden. I Kalmar hade cykelledsmålarna infört vänstertrafik på en led genom målade upplysningspilar som uppmanade till vänster- i stället för högertrafik.

Nu är det dags igen. Den nya cykelpumpen vid cykelgaraget intill Kalmar station pryds av en karta. På sidan av pumpen står: You are here, alltså Du är här. En röd cirkel markerar den exakta platsen för dig och pumpen – på en karta över Jönköping.

Skämmet står att läsa i Barran.


 

 

Märkt , ,

8 tankar om “inte så noga i Kalmartrafiken

 1. Insatt skriver:

  Pumpen vid nya cykelgaraget är ett tillfälligt inlånat mässexemplar som leverantören erbjöd i väntan på den riktiga leveransen av en likadan pump fast då med Kalmars profilering så klart.

  Gilla

 2. Jean1 skriver:

  Det är inte jag som satt upp några kartor, synd jag inte kan åka till mitt andra hem o sätta upp en cykelkarta över Kalmar, då kommer man förhoppningsvis fram nånstans, jag sätter naturligtvis fast ett klistermärke med en grön punkt så det inte blir helt stopp. 🤣

  Gilla

 3. Tony skriver:

  HA! Det är vad jag alltid sagt. Alla cykelvägar utgår från Jönköping. Det är bara att pumpa hjulingen, packa in den och dig på lingonexpressen till Jkp. Byte i nsj. Det blir ett tufft träningspass för den som tänkt sig en tur till Lindsdal. Verkar mer som en dagsetapp i Girot. Visst kan man göra fel ibland men det borde vara lätt göra rätt i detta fall. Deprimerande.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jo då, det är mänskligt att fela. Men inte hur många gånger som helst.
   Undrar förresten om nån kan kolla på pumpen i Jönköping. Sannolikt står det på den: You are here – in Kalmar.

   Gilla

   • Tony skriver:

    Vi har skippat kartor här. Istället delas klistermärken ut att sätta på cykeln. Text; you are here. Och en röd punkt naturligtvis.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: