om detta eviga grävande

grävning-för-el_Södra-MöcklebyIbland får jag en mystisk känsla av att det förekommer nåt slags hemligt samarbete mellan entreprenörer-kommun-grävfirmor. I lördags grävde man utmed Södra Möcklebys västsida, för vilken gång i ordningen minns jag inte. Med risk för minnesfel har man här grävt för vatten, cykelled, fiber, el – och nu el igen. Varför gör man inte allt på en gång? undrar signaturen ”Gräv där du står”.


Märkt , , , , , ,

6 tankar om “om detta eviga grävande

 1. Karin skriver:

  En liten solskenshistoria som motvikt: Elbolaget i kommunen där jag har fritidshus kom äntligen fram till att det vore bättre att gräva ner elledningarna, för att slippa alla elavbrott från nedfallande träd. (Hurra, inga ledningar över tomten, inga elstolpar mer!) Samtidigt var det dags att ansluta till fiberkabelnätet och kabelbolag och elbolag lyckades samordna grävandet. Jag hade valt bort kabelanslutning, eftersom jag klarar mig någorlunda med mitt mobila bredband. Men eftersom jag råkade vara närvarande vid grävande och bjöd kaffe och på några förenklingar i grävprocessen (typ: ”Det är OK att gå in där om ni vill i stället för den där omvägen”) så undrade grävarna om jag inte ville ha fiberkabeln framdragen till huset i alla fall, gratis. ”Åkej, då.” Och så blev det.

  Gilla

 2. Jean1 skriver:

  Men det går ju inte, hur skulle det se ut, gräva är ju sååå roligt.🤪

  Gilla

 3. Åke skriver:

  Sånt här är lika hos mig, men i år har dom inte grävt upp något. Men dom höll på i tre år känns det som. Jag tror dom måste gräva upp för att se det blev bra. Samarbete existerar förmodligen inte. Det tråkiga är ju vi kunder som får betala i slutänden på ett eller annat sätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: