Den nya religionen

Gud är död. Religion är nåt man eventuellt talar om som nåt slags obsolet filosofi vid begravningar. Men nya gudar har uppstått – i gammelmedierna! Den färskaste guden heter Anders Henriksson. Jesus heter Nanne. Hans elva lärjungar är spelarna i Kalmar FF, den tolfte är reserv.

Det populistiska genustänkandet, det smart tillrättalagda, blir tydligt i dagens Barometern. Där visas på första sportsidan IFK:s Klara Rybrink som ser ut att gråta efter bara 1-2 mot Jitex.

Först på nästa uppslag tar man itu med lärjungarnas stortorsk mot Djurgården. Stockholmarna fördärvade gudstjänsten genom att direkt sätta tre pytsar på tio minuter. Men Jesus ger sina lärjungar fortsatt hopp. Han säger sig inte alls vara besviken på hur de inledde matchen.

Dagens Barometern innehåller fyra sidor fotboll. Skulle någon annan händelse i universum kunna generera så många sidor, så många ord om så lite?

Svaret är nej.


 

Märkt , , ,

4 tankar om “Den nya religionen

 1. Marianne skriver:

  Ölandsbladet

  Gillad av 1 person

 2. Karin skriver:

  Jag tror att allt sport-tugg under de senaste månaderna i radio och TV lätt kan konkurrera med Barometern. När alla sportevenemang, ligor och tävlingar var INSTÄLLDA lyckades man ändå fylla ordinarie sändningstid för sporten (och den är ganska väl tilltagen) med … nåt.

  Gillad av 1 person

  • degerhamn2 skriver:

   Säga vad man vill om sportmurvlarna men det märks att deras föregångare hade betalt per rad. En duktig radskrivare kunde skriva hur många rader som helst om ingenting, om luft eller ishockey, om inget eller om något. Dagens radskrivare skriver numera mest om ”läget mellan matcherna”, om ”ickematcher”, om ”matcher som blivit inställda”, om ”hur tänker Nanne?” och ”är bollen verkligen rund?”

   Som tidigare bolltrollare i gärdsgårdsserie vill jag avsluta med att poängtera att ”HELA bollen måste ligga still vid fri- och straffspark!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: