pengaregn

Mörbylånga kommun sprätter ytterligare smulor från maktens dignande festbord i avsikt att mätta och trösta de svältande massorna på södra Öland. Kommunen är förvaltare av de tröstpengar (1,5 miljoner) Cementa avsatte efter självamputationen 2019.

Moderata gammelmediet Barometern berättar att det har kommit in fler ansökningar om att få tillgång till dessa Cementastålar, alltså penningar som bolaget lämnade efter sig när de klappade ihop huvudverksamheten i Degerhamn och självkrympte sig från 70 till 7 anställda.

Segerstads sockenstugeförening söker 50 000 Gurra till upprustning av sockenstugan.

Föreningen Scenbrottet önskar sig 75 000 spänn för att bygga en scen som fungerar vintertid. Hur man ska locka publik mitt i blåfrusna vintern framgår inte av texten. När kulturorganet bevistade en sommarkonsert under full turistsäsong för några år sen kunde publiken räknas på ena handens fingrar.

Tidigare har Cementaslantar delats ut enligt följande:

Grönhögens IF har fått 50 000 för att byta ut stängsel runt tennisbanan i Grönhögen.

Grönhögens Utvecklingsbolag har fått 50 000 för att anlägga aktivitetsplats. Kulturorganet vet inte vad en aktivitetsplats är för något, men chansar friskt på ”padelbanan” nere i hamnen.

Nya butiken i Södra Möckleby AB har fått 50 000 som delfinansiering av mötesplats (ofta visad med bokstaven M på stolpe vid smal väg, kulturorganets anmärkning).

Degerhamns båt- och sportfiskeklubb har fått 30 294 kronor till brygga, vindskydd och soffor i Degerhamns hamn. Hur man kommit fram till den överraskande exakta summan framgår inte av Barometerns artikel.

Slutligen har Södra Möckleby Sockenförening fått 46 813 bagare för ett utegym vid Alunhälsan.

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: