fem frågor till 49 politiker

Kulturorganet har mejlat samtliga 49 personer i Mörbylånga kommuns fullmäktige. Vi önskar svar på några aktuella frågor.

Vi hoppas kunna publicera svaren i den takt de rinner in…

Kommunfullmäktigefrågor


 

Märkt , ,

4 tankar om “fem frågor till 49 politiker

 1. KristinaF. skriver:

  Mycket bra! Har nyss läst Elinders bok. Beslutsfattare på alla nivåer, politiker och tjänstemän, borde vara mycket tacksamma för att ha fått denna genomlysning, helt utan kostnader. En konsultrapport värt flera 100 000 kr. De borde svara!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Jag utgår från det man lärde sig i skolan: Att man svarar på brev (mejl låg då hundra år fram i tiden) inom en vecka – vad man än tycker om innehållet.

   Det verkar som om vi måste börjar undervisa om vårt politiska system… Politikerna är valda av oss för att tillvarata våra intressen, lösa våra problem. De är inte tillsatta för att ”separera sig från folket och köra sina egna race”. På ett stormöte för nåt år sen sa just en av politikerna i Mörbylånga fullmäktige det, att: ”Vi är till för folket, inte tvärt om.” Många i publiken nickade… Jag blev förvånad över att nåt så självklart måste sägas. Men killen hade nog rätt. Det behöver sägas om och om igen. Och en gång till!

   Jag försöker nu – med hot, bannor, till viss del lockande lögner och frestande mutor – få Claes Elinder att börja jobba på uppföljaren: ”Det var en gång ett Sydöland”. Men han säger sig inte ha tid… Nå ja. Jag ger mig inte. Hotnivån måste trappas upp… 😉

   soliga till er!

   Gilla

 2. Jan skriver:

  Du gör ett fantastiskt jobb med din blogg ”Alvarsamt”.
  Skrämmande att inga från ”de beslutande organen” inte närvarade vid bokrecensenter. Tyvärr är det nog en tydlig signal.
  Om det tills ni tagit 50 år att inte agera på Ytong-fabrikens förfall kan vi lätt inse hur det kommer bli med Cementa-fabrikens förfall.
  Att Cementa skänker en liten gåva som spottas ut till små behövande föreningar räddar knappast syd Öland.
  Att dessutom Länsstyrelsen tillsammans med alla sommarboende, stoppar husbilsplatserna i Grönhögen och Degerhamn är en tydlig indikation på att bygden ska avlivas.
  Fortsätt kampen!!!!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för värmande kommentar. Du kan vara lugn. Kampen går vidare, men vi måste bli flera som reagerar. Alla kan inte vara ute på slagfältet men alla kan säga vad de tycker i exempelvis kommentarer. Dessa läses av politiker, och den politiker är inte född som inte känner efter hur vindarna blåser. Det låter kanske cyniskt men sånt är livet i en demokrati, faktiskt. I en diktatur kan makten ge blanka fan i folket, i en demokrati som fungerar bestämmer du och jag och alla andra. Politikerna i en kommun är valda av oss för att jobba för oss och våra idéer. Det har nog många av dem glömt bort. Politik är det möjligas konst. En djävla svår konst. 😉

   Syns inte ett uppror, finns det inte. Slagfältet ligger i dag på nätet. Ingen går på KF-möten, inte ens gammelmedierna. Ingen normal människa står ut med såna sega föredragningar, uppskjutna beslut, omtag, omtag, omtag. Den som vill nåt i dag måste visa det på internet. Glöm gammelmedierna. Världen förändras – vad vi än tycker om det.

   soliga hälsningar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: