spion i Grönhögens hamn

undervattensaktivitetUndervattensfarkosten i Grönhögens hamn fångad på foto. Fart: 1,2 knop. Färg: röd/orange. Hemvist: Ryssland? Uppdrag: Utforska hemligheterna med hamnen i Grönhögen. Varför ska den muddras i höst? Marin satsning? Ny örlogsbas?

Det är gott om mink i Grönhögens hamn. De har antagligen bon åt väster. På västra pirens insida har de sin ICA-butik. I den finns häckande svalor. Inte många ungar lär överleva där. Jag ser ibland minken komma från butiken, ofta två och två, med svalgodis i käftarna på väg hem till boet. Denna gång stod jag med kameran i hand och väntade… Snart skulle de dyka upp…

Men tji mink. I stället ryckte jag till av nåt slags röd farkost som plaskade till ute i vattnet. Den framfördes bara 20 meter från piren. Aha, tänkte jag. En rysk spionubåt. En miniubåt med kärnvapen. Jag tänkte: Bäst att ringa marinen. Sjunkbombsfällare hitåt!

Dock… En sekund senare var årets nyhet på väg att rämna. En arm stack upp. En röd arm!

Några sekunder senare började farkosten crawla. Min kioskvältare dog.

Han var en sån där långsimmare i dräkt som håller honom varm. Han satte kurs ut mot Kalmarsund. När du läser detta har han säkert nått Karlskrona. Eller Kaliningrad…

Vid närmare eftertanke slår det mig att han givetvis kan vara en rysk spiondykare på väg hem med de djupast förborgade hemligheterna om Grönhögens hamn.

Jag ringer marinen…


 

Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: