En dag som gjord för stenbrottsbad

Stenbrottet i Degerhamn. Vindstilla. + 29 grader. Luften dallrar. Man vinglar på cykeln. Styr man rätt hamnar man till sist i dagens rätta element, vattnet. Men jisses så varmt det är även i det. Vasst grus försvårar sjösättningen. Sjön är dock lättsimmad med punktvis stygg botten med vass sprängsten. När man simmar under vattenytan ser man att vattnet är extremt hårt.

Film med inslag av undervattenssimning kommer…

cykeln_kalkstensbrottet_9augusti2020Framme efter cykling på däckmördarvägar. Ja, vägar är att ta i… Stenkrossvägar.

kalkbrottet9augusti2020_2Tvärs över är det mycket längre än man tror av denna bild som är tagen med teleobjektiv. Hörde av dem som var mitt ute i sjön att de inte bottnade. Kan vara bra att veta för dåliga simmare.

kalkbrottet9augusti2020_1Jag var här för några månader sedan och – om jag minns rätt – var vattennivån inte lägre då. Stämmer detta kommer det sannolikt att ta längre tid än de 17-18 år som experter räknat ut att det ska ta att fylla hela brottet. Kanske ska vi lägga till en nolla? Kulturorganet planerar redan expedition hit 2190 – om våren.


Märkt , ,

2 tankar om “En dag som gjord för stenbrottsbad

 1. Anonym skriver:

  Det gläder mig att se, ännu ingen nöjespark, ej heller tivoli. Syns en bil på ett av fotografierna. (Är detta inte avspärrat område?) Måtte nu inte andra ta efter. Bilar har inget där att göra. Skit säger jag.
  Punkt.

  Snälla hälsningar
  Smågrinig

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack Smågrinig för att du är smågrinig. Stenbrottets höga ”upplevelsekoefficient” bygger på dess ”storslagna ödslighet”. Så snart annat kommer in i bilden blir allt mer och mer ett tivoli. Hur bilar kommer dit vet i 17. Dessvärre sägs i dag att ”ska du göra nåt för att locka folk får det inte vara längre än 100 meter från parkering”. Och detta i en nation där var och varannan lägger stora slantar på personliga tränare och gym. Ekvationen haltar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: