då var det 12 augusti 2012

Nina-vid-mickenKulturfestival i Södra Möckleby! Eller var det en happening? ”Dikt & Lögn” var det officiella namnet. Nina Lekander och framlidna Kate Larson höll i alla tusen trådar. Många minns dessa spontana träffar med glädje – och en smula vemod. Varför görs inte något liknande i dag?

potätevagnenDen enkla potätevagnen/scenen som Nina här talar från tillhörde framlidne Staffan Petersson, den glade bonden och amatörgitarristen från Södra Möckleby. Minnen, minnen, minnen… ”Allt förbleknar och blir till dröm”, skrev Hjalmar Söderberg.


Märkt , ,

2 tankar om “då var det 12 augusti 2012

 1. Nina Lekander skriver:

  Å, detta hade jag så när missat, tack Staffan! Och ja, those were the days … Kate Larson (med ett s!) lämnade ju livet 2018 och hennes man Göran Torrkulla och jag pratade lite om Dikt & Lögn förra sommaren men kom fram till att vi inte orkade köra igång själva. Men om det finns några till år eller själ yngre entusiaster ställer jag gärna min tomt till förfogande nästa sommar. Eller kunde man kanske göra något i Grönhögen vid golfen eller kvarnkrogen, så slipper vi åtminstone smusslet med vinservering? Den som lever och så vidare.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Larsson är nu Larson. Innan jag skrev kollade i gamla bloggen där Larson heter Larson. Likväl blev det fel. ”Stavningstvångstankar”! Jag skäms som en hund… 😉

   Så fint att åtminstone tankar finns på en ny kulturfestival. Jag förstår att två personer inte orkar dra lasset. Ett sånt evenemang kräver mer än man kan tro. Finns intresserade och handlingskraftiga personer som vill starta om är ett tips att mejla mig på alvarsamt@yahoo.se Jag kan kanske sammanföra udda eldsjälar till en enhet…

   Grönhögen är tänkbar ort, kanske hamnen i Degerhamn en annan…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: