när logiken är bristvara

Genom Albrunna far under sommaren i snitt en bil per tionde sekund. Till vägen 136 ansluter flera mindre vägar inne i byn, även utfarter från gårdar.

Kulturorganet har många gånger skrivit om den alldeles för höga tillåtna maxhastigheten genom Albrunna, 70 kilometer i timmen.

Nu frågar boende om kommunen stöttar en hastighetssänkning. Per Gustafsson, gatuchef i Mörbylånga kommun, uppmanar klagande att höra av sig till Trafikverket, som bestämmer över vägen. ”Det bästa är om så många som möjligt i Albrunna skickar in skrivelsen”, säger han i Barometern.

Det är alltså antalet klagande som avgör hastigheterna på vägarna. Och jag min dumme fan som trodde det var de faktiska omständigheterna som styrde besluten!

Märkt , ,

2 tankar om “när logiken är bristvara

 1. Karin skriver:

  Antalet missnöjda avgör till viss del. Men det slutliga avgörandet beror på om problemet uppmärksammas i press och TV, helst riksmedia.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Just så. Mediernas makt är påtaglig när vi har att göra med ”vindflöjelmyndigheter”. Värsta exemplen ser vi när någon ska utvisas. Då kan media rycka in och göra en ”snyftare”. Beslutet ändras.

   Det ska sägas att ”det många gånger blir rätt” när media rycker in mot myndigheter som gör bort sig. Flyktingar som varit här i decennier, jobbar, har familj och pröjsar skatt ska utvisas på grund av att en paragrafryttare sökt med mikroskop och hittat ”nått fel”. Det är då man själv börjar fundera på att fly…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: