Udd-Nytt nr 2 år 2020

Märkt , , ,

8 tankar om “Udd-Nytt nr 2 år 2020

 1. Vaken skriver:

  Med den bedrovliga utvecklingen hittills pa sodra oland, far vi hoppas att vi inte om 10-20 ar ser tillbaka pa 2020 ”som den gamla goda tiden”.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Låt mig genast ta dig ur denna förhoppning. Så länge man bara ”putsar ytan” fortsätter kräftgången – av helt naturliga skäl; de gamla blir ännu äldre och till slut dör de. Enkel matematik.

   Ska trenden vändas krävs radikala grepp, stora satsningar som lockar UNGDOM. Alla andra projekt är mer eller mindre onödiga. Eller ska jag säga så här: Alla andra projekt är bara tröstegodis för dem som lever här tills de dör… Trender vänder man inte små filmer på FB och tummenupp på kommunsajter…

   När ska politikerna se sanningen? Svar: Aldrig. Det politiker inte tror sig kunna göra nåt åt intresserar dem ej. De har inga som helst lösningar, bara förslag på ”fördröjningar av katastrofen”. Det gäller inte bara södra Öland; denna hemska utveckling drar som en farsot över hela världen…

   Därför är det motbjudande att mötas av tjatiga råd och uppmaningar som ”allt är möjligt” och ”du måste vara optimist”. Det är som att säga detta till en dödsdömd på väg mot elektriska stolen. Och därför går det som det går.

   Mitt råd: Sluta dröm, se klart. Sluta tro, hoppas, önska. Det leder ingenvart. Sorry. 😉

   Gilla

   • Vaken skriver:

    Jag har ingen forhoppning ”hoppas” var sagt med ironi /sarkasm. Men tack for ett underhallande Udd-Nytt, trots det sorgliga budskapet fick det mig att skratta flera ganger.

    Gilla

 2. Rolf Nedeby skriver:

  Du är välkommen utan pava. Tilläggsidé; Alvarets förbuskning kunde motverkas av ett intensivt skördande av enbär för tillverkningen av Ölands-Gin, dessutom massor avarbetstillfällen i världsarvsmiljö.Det du.

  Gilla

 3. Rolf Nedeby skriver:

  Tack för ditt ambitiösa arbete med Udd-Nytt. Ny spännande dramaturgi. Det svänger vilt och ibland ler man förnöjt och ibland häpnar man. Uppskattar särskilt avsnittet om den nya kommunen och de fantastiska satsningarna på Södra Öland. Tror snart att chefredaktören för en egen soffa med silverplåt i hamnen i Grönhögen. Grattis och cykla vidare mot en spännande höst. Efter långa vandringar på södra Öland och upplevt massor med enbuskar på Alvaret och härliga blå slånbär överallt varför inte starta ett bränneri och börja tillverkningen av Öländskt outstanding Gin. Insatsvaror finns, som sagt, och ugnar och lokaler finns det väl gott om i dina krokar. Och massor med arbetstillfällen dessutom. Blir säkert lika gott som en vällagrad Calvados. Skål!!

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Tack för nyanserad kommentar. Tänker på din mening ”_ _ _ och ibland häpnar man.” Den dag man inte gör det längre är det färdigt. Finito. Adios amigos.

   Ja, varför inte plocka slånbär och starta gigantisk gintillverkning. Cementaugnarna kunde bli bränneribasen och skolungarna kunde plocka bären. Porträtt av Ulf Kyrling på etiketten. Vilken storsäljare!

   Som ung minns jag att man sällan hade råd med annat märke än Star Gin, gjord på ”jag vet inte vad”. Man fick hålla för näsan när man drack den men effekten var god: Världen blev mycket trevligare. Det blir den säkert också med Calvados. Får se om jag hinner pipa förbi med en pava innan vintern sätter p för hojandet…

   Skål, tebaks!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: