Cykeltips: kör´går´n!

Under mina längre cykelturer rastar jag ofta på kyrkogårdar. Kyrkan i Ventlinge har hyfsat bekväm soffa, dock inget bord. I Hulterstad sitter jag på muren mot vägen. I Gräsgård är sittmöjligheterna dåliga, men bord med bänk finns utanför. Bäst är kyrkan i Ås med två bord med bänkar! Efter kaffet brukar jag göra en kyrkogårdsvandring. Som hedning är det viktigt att inse sin dödlighet och att slut betyder slut och ingenting annat. Fotot är taget på kyrkogården i Ventlinge. Det är grymt i sin talande självklarhet: Efter några decennier under sten blir man utvisad och hamnar här, i utvisningsbåset. Domaren ger inte ens en motivering. Småningom forslas man bort även från utvisningsbåset. Då är det definitivt slut. Jag finns inte längre. Jag finns inte ens som namn på en gravsten. En märklig tanke att ta in.
Märkt , ,

2 tankar om “Cykeltips: kör´går´n!

  1. degerhamn2 skriver:

    Tror vissa stenar bara står 25 år. Det lilla vita korset berättar om en liten flicka som bara blev fem. Hon dog 1975, det är 45 år sen. Såna här utvisningsbås har jag sett på alla kyrkogårdar. Ingenting varar för evigt, du vet.

    Gilla

  2. Karin skriver:

    Va! Får dom göra så? Till och med kyrkvaktmästarn är utvisad och det har inte ens gått hundra år. Är du säker på att det inte är stenar som ramlat och ska återställas, eller som plockats ut för uppsnyggning, eller något sådant. Hur ska kyrkogårdarna annars kunna behålla sin roll som bygdens historieskildringar?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: