Stockholmscykling

Låt oss lämna de ödsliga cykellederna på Öland en stund och i stället hoja genom Stockholm. Turen går genom stadens hjärta, från Nytorget på Söder, över den ännu inte helt färdigombyggda Slussen mot Djurgården och målgången strax efter bron till Lidingö. Den drygt milslånga färden tar ungefär 40 minuter på en gammal Gubbmonark.

På Öland kan man cykla i sömnen, men i Stockholm gäller det att vara helskärpt. Marginalerna är små och mycket kan hända. Det finns regler för cyklister, men här kör alla lite som de vill, lite improviserat, ibland småfult, ofta olagligt, nästan alltid med full spruta.

I Stockholm kommer människor farande som kanonkulor på vanliga cyklar, elcyklar, enhjulingar, elsparkcyklar, elmopeder, mopeder och EU-moppar.

Jag kan inte annat än beundra cykelledsdragarna i huvudstaden. Många av gatorna är lastgamla, men trots det har man på ett magiskt sätt fått plats även med cykelleder – flera hundra år senare.

Vi cyklar från Söder i Stockholm över Slussen till Lidingö.
Märkt , , , ,

2 tankar om “Stockholmscykling

 1. Karin skriver:

  Men jösses! Med livet som insats ser det ju nästan ut som. Om du hade svängt upp till höger vid ungefär 7 minuter hade du kunnat beundra Bellmanshuset på Urvädersgränd.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Man tackar för tipset. Men jag använde nog 99 procent av mina sinnesintryck på att försöka överleva. Bellmanhuset får vänta.

   Cyklade senare samma tur men i rusningstrafik. Jisses vad det gick undan när det gick undan och segt när det gick segt. En intressant upplevelse som jag kan rekommendera vem som helst som inte vinglar. Gör man det kan det gå riktigt illa för ingen ger omkörningssignal. Men kan man hålla rak kurs och ha järnkoll på mötande trafik går det bra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: