Sömntabletten

Ibland har man svårt att somna. Det är mänskligt. Men att knapra sömntabletter är inte bra. Kulturorganet har ett bättre förslag. Se ett kommunfullmäktigemöte i Mörbylånga på datorn och du somnar garanterat som en klubbad säl. Ja, risken är att du drabbas av paltkoma och går in i den eviga nirvanan. Inled därför med mindre doser. Pallar du för dem kan du successivt öka dem en aning.

Dessa möten finns att se på kommunens hemsida. De är lite svåra att hitta, vilket är bra för folkhälsan. Du som är modig och känner dig helt frisk kan dock se dem – under iakttagande av största försiktighet. Adressen till senaste mötet är:

Klicka här.

Kommunen har tre kommunikatörer. Rekryteringen av dessa skulle behöva belysas. Rykten säger att merparten kommer ifrån samma konkade företag, vilket känns intressant. Men som sagt, det är bara ett rykte.

Kommunikatörer bör kunna modern teknik. Kommunikatörerna borde alltså kunna redigera denna 1:19:46 långa politiska Sobril till något rappt och för åskådaren intressant. Men icke. Den börjar som tuggummi och slutar som tjära. Den som ser hela spektaklet riskerar men för livet.

Några slevar ur sömnsoppan:

De första fyra minuterna får vi se Matilda Wärenfalk käka macka! Hon äter till vänster i bild, hon äter gående, hon äter till höger i bild.

Det tar nästan 19 minuter innan mötet öppnas. Under denna evighetstid vandrar ledamöter hit. Andra vandrar dit. Och några vandrar mittemellan. Några sitter framme vid scenen och ser ut att när som helst somna. Många ser ut att vara på väg mot sin egen begravning. De flesta säger inte ett ord under mötet. Det skulle vara intressant att kolla upp hur många i kommunfullmäktige som säger något någon gång, som tillför nåt och inte bara inställer sig för att säga ja eller nej. Kulturorganet har planer på att skicka vår allra piggaste reporter på uppdrag till nästa KF, utrustad med kraftfull väckarklocka och två liter ammoniak i inhalator.

Som sagt, efter 19 minuter inleds mötet…
Det talas en hel del om tekniska problem…
När så Henrik Yngvesson ska tala får vi under hela passet se en tom talarstol med en mikrofon som ser ut som en ormtjusares kobra. Denna njutning kan upplevas mellan 33:33 och 34:45!

Jag ska inte trötta er mer. Mötet är en somnambul resa från start till mål. Men kolla in från 41:50 och några minuter framåt. Där talas det om Kraftsamling Sydöland. En i fullmäktige vill se papper, även de fackliga. Han vill se resultat – när projektet har hållit på sen 2019! Resultat!? Nu?! Det är till att hänga med i svängarna. En hamnutredning med geografiska betänkligheter bör kollas in, liksom det faktum att projektanställningarna inte utannonserats. Varför inte?

Den vetgirige ska veta att styrgruppen för Kraftsamling Sydöland inte överanstränger sig. Man hade ett möte 6 april. Sen har man vilat upp sig. I morgon har man nästa. Vilka krafter sitter i denna styrgrupp och vem vill styra åt något håll? Det troliga är väl det gamla vanliga: Vi hoppas att allt går bra.

Sune Flisa, chefredaktör

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: