Riva, sanera, bygga – eller låta allt vara som det är?

Eva Dillner kräver i en Barometerninsändare att hela Grönhögen detaljplaneras. Avsikten: Att stimulera inflyttning.

Hur ska det gå med gamla Ytongfabrikens hus? Vem äger det? Vem vill göra vad med det? Ska det stå här i ytterligare 49 år eller kommer ett möte med kommunen denna vecka att ändra på tingens ordning i Grönhögen? Genom användning av dolda mikrofoner vet vi i dag, lördag, hur mötet artade sig. Mer om det senare. Den som lever kan småningom läsa…
Härifrån och flera hundra meter bort finns mark att använda till… Ja, just det. Till vad? Men vem äger vad här runt fabriken i Grönhögen? Och hur många miljoner kostar en eventuell miljösanering? Kulturorganet gissar att ingenting händer, att politikerna tycker allt är kuckimaffens och att allt förblir som det är i åtminstone 4 000 år till…

Märkt , , ,

5 tankar om “Riva, sanera, bygga – eller låta allt vara som det är?

 1. sa skriver:

  En av fastigheterna, den med det största skjulet heter Ventlinge 42:12, ägs av Grönhögen Bostadsaktiebolag (orgnr: 559070-5199) (Huvudman Bo Eric Svensson Sundbyberg)
  HEMVÄRNSG 15
  17154 SOLNA

  Ventlinge 42:11 ( villan) ägs av BENGT PETERSSON BOSTAD-BYGG AB (orgnr: 556289-7735)
  JÄRNVÄGSGATAN 18
  38634 FÄRJESTADEN
  enl Lantmäteriet.

  Klaga inte bara, ta reda på saker också

  Gillad av 1 person

  • Eva Dillner skriver:

   Då var det klarlagt, det är väl alltid den som står på lagfarten som är lagstadgad ägare?
   MEN, min insändare handlar inte om fabriksområdet, där finns redan handläggare och arbetet att ta fram detaljplan med alla inblandade är på gång.
   Min insändare handlar om kommunens mark mellan Syrenvägen och Nybovägen, den behöver upp på priolistan och tilldelas en handläggare. Bogruppen väntar på besked om option på tomt för att bygga gemensamhetsboende 50+, cirka 10 lägenheter, hyresrätter, 2:or och 3:or. Sen jag började skriva på bloggen, har flera hört av sig, de letar efter tomt (kommunen svarar att inget är på gång) alternativt hus att köpa. Det finns minst sagt ett skralt utbud på Hemnet. Med Bogruppens lägenheter kommer det ut hus på marknaden, med en detaljplan kommer det även byggklara tomter och förhoppningsvis även bostadsrätter. Win win för kommunen!
   Gamla fabriksområdet kommer ta tid innan det är klart, där lär det bli en mix av verksamheter, ställplatser, en del bostäder och vad mer nu markägarna vill göra. Att planlägga Syrenvägen bör gå fortare, attraktivt läge, centralt och folk väntar på att kommunen kommer igång.
   https://evadillnerblog.wordpress.com/2020/09/30/planera-hela-gronhogen-nu/
   https://evadillnerblog.wordpress.com/2020/09/24/detaljplaner-gronhogen-status-sep-2020/

   Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Varför så snarstucken? Om du tänker efter har jag inte klagat, bara raljerat. Det är lite av min arbetsmetod och har varit så genom hela livet. Och tack vare den metoden fick jag – tack vare dig! – reda på allt jag frågade om – utan att behöva lyfta ett finger. Fiffigt, va?

   Vi kan väl vara vänner ändå? 😉

   Gilla

 2. Eva Dillner skriver:

  Insändaren handlar om kommunens mark mellan Syrenvägen och Nybovägen, den enda detaljplan i Grönhögen som väntar på att komma upp på priolistan och tilldelas en handläggare. Fabriksområdet har redan planarkitekt, miljösamordnaren jobbar med utredningar och markägare m fl är igång med processen. https://evadillnerblog.wordpress.com/2020/09/24/detaljplaner-gronhogen-status-sep-2020/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: