I röret…

Körövningar i Gräsgårds kyrka.

En tänkt cykeltur till Triberga för provsmakning av tre soppor i festliga projektet Fågelvägens soppsafari förbyttes av olika anledningar i en spontan kyrksafari. Den började i Gräsgård, där man hade öppet för Allhelgonabesökare.

Efter Gräsgård kom jag att tänka på att det låg en kyrka till i min färdriktning, den i Ås. Jag filmade även där men blev förgrymmad eftersom porten var låst, trots löfte på stor skylt om öppet till 18. Därför svor jag i entrén till kyrkan.

Klart, tänkte jag. Men icke så. Det låg ytterligare en kyrka utmed min rutt: Ventlinge kyrka. Där träffade jag många trevliga människor och satt till och med några minuter på gudstjänsten, trots att jag är ateist uti hårspetsarna.

Men nu får jag nöja mig, tänkte jag. Tre kyrkor på raken! Men icke. Det gick inte heller att komma undan den fjärde, den i Södra Möckleby. Fyra kyrkor på raken för en fullblodsateist! Det är tufft, men jag lever.

Det blev 66 scener i min lilla GoPro. Den film som jag trodde skulle kunna läggas ut på bloggen i morgon tar nog en vecka att få färdig – med guds hjälp. Utan den räknar jag med 14 dar.

Det blir också film om cykelleden Fyr till fyr. Vi hojar från fyren Långe Jan till Grönhögen, en mil på landsväg.

Mellan Grönhögen och Degerhamn trampar vi (nästan) den enda sträcka som är cykelled på södra Ölands västsida. Den är en mil. Vi stannar i Degerhamn och spejar norrut längs vägen mot Bjärby och vidare mot Mörbylånga, ungefär två mil på landsväg, förutom en fyra kilometer lång cykelledssnutt nedom Risinge. Det är inte mycket cykelled vi fått för 100 miljoner kronor.

Givetvis blir det en del annat också… Men vad det blir vet varken undertecknad eller gud fader.

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt

3 tankar om “I röret…

  1. Karin skriver:

    Du är trendigare än du tror! Vid Skogskyrkogården i Stockholm var köerna långa i helgen; folk vällde ut ur tunnelbanan och det rådde totalt kaos i biltrafiken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: