Kyrkan – sittgruppernas skyddshelgon

Läsare på hugget har med bestörtning noterat att kulturorganet har inlett krig – ett av många – mot bakåtsträvande krafter på södra Öland, speciellt mot dem i Grönhögen. Målet för dessa stockkonservativa och onda strömningar är att få bort alla turister och besökare genom att ta bort alla sittgrupper i hamnen – alltså byns hjärta, lungor, hjärna, lever. Död åt turisterna och besökarna! lyder deras lömska agenda. Läs mer här. Och här. Och här.

Kulturorganets spioner har noterat att dessa mörkrets krafter verkar även utmed stranden i Mörbylånga. Vi kommer därför att trappa upp kriget och övergå till betydligt kraftigare vapen under vår härförare Sune Flisas enväldiga ledning.

– Vår kamp rör humanitära värden som varken får stukas, vanvårdas eller berövas oss, säger han i en stort uppslagen artikel i Shimla News.

Han tillägger att segern kommer att firas ”inom mycket kort tid” och han avslutar med att tacka ”den enda rörelse som tänker på besökarnas och turisternas bästa på hela Öland” – kyrkan!

– När jag får slå mej ner i nån av sittgrupperna på kyrkogården i Ås eller utanför kyrkan i Gräsgård hör jag änglarna sjunga och paradisets port öppna sej, säger han och tillägger: Utnämn kyrkan på södra Öland till Ölands enda turistbyrå.

På kyrkogården i Ås står inte mindre än två kompletta sittgrupper med rejäla bord och sköna soffor. Två! – Kyrkan gör här en gudabenådad insats, säger Sune Flisa och fortsätter: Södra Ölands pastorat visar vägen för hur mänskligheten ska behandlas. Ingen ska behöva stå upp och dricka kaffe från oktober till maj. Pastoratet borde tilldelas alla tänkbara turistlockarutmärkelser som finns i kommunens idétrötta stridsledningscentral. Gud vare med pastoratet! avslutar Sune Flisa.

Märkt , , , ,

2 tankar om “Kyrkan – sittgruppernas skyddshelgon

 1. Leve kyrkan skriver:

  Heja kyrkan! Dom är värda beröm för mer än fina sittgrupperna. Tänk på alla sommaröppna kyrkor. De bjuder inte bara andliga värde, historia och kultur. De bjuder också svalka och vila till alla som besöker ön inte minst den växande skaran av cyklande och campande turister. Ibland bjuds också på musik och en kaffetår. Ännu en stjärna i turistkalendern. Sen kan man lägga till all den omsorg kyrkan visar i sina församlingar, inte minst nu under pandemin med isolering och ensamhet. Här har kyrkans folk sträckt ut handen och nått mycket, mycket längre än de kommunala tjänstemännen. Nu hurrar jag för kyrkan för det får man säkert gärna någon gång även i kyrkan,

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, kyrkan är verkligen sittgruppsvänlig. Ett föredöme inom hela den nationella och internationella sittgruppsrörelsen.
   Och visst gör kjössa (som man säger i Jämtland) nytta, inte tu tal om det. Det vet nog du mycket om, du anonyme vän.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: