Vas, lampa eller choklad?

Som bekant är det enkelt att göra av med andras pengar. Alla de 1 420 anställda i Mörbylånga kommun ska nu få julgåva, berättar Barometern. Julgåvan och den tidigare utdelade jubileumsgåvan kostar oss invånare 457 300 skattekronor.

Personligen tycker jag alla julgåvor under mitt arbetsliv var löjliga. Under pompösa former fick man en sketen chokladask eller ”något som ingen nånsin kommer att behöva”. Aldrig fick man ”nåt redigt och nyttigt” som exempelvis en hela whisky eller en spontan löneförhöjning på några tusenlappar.

Mycket är trams och tomma gester i vår tid här på jorden.

Jag undrar när vi kommuninvånare ska få julgåva från kommunen?

Märkt ,

4 tankar om “Vas, lampa eller choklad?

 1. Anonym skriver:

  Apropå julgåvor,skulle jag gärna ge Mörbylånga Bostad en blå skylt som det står ett P på och några siffror. Den står mest och skräpar här. Jag behöver den inte längre. Man kan väl sätta den i närheten av kontoret, som en påminnelse av ett av de mest ogenomtänkta och mest korkade förslag.
  Marianne

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja, ”parkeringsdiktaturen” som infördes i Mörbylånga slår alla världsrekord i dumhet, arrogans och feghet. Rekordet torde stå sig i många decennier och lysa starkt i historiska böcker om vad som hänt på Öland. Och vad var det jag sa om nya styrelseordföranden… Bara knallpulver i den pistolen. 😉

   hälsningar

   Gilla

 2. KristinaF. skriver:

  Dessutom fick all vårdpersonal 2 000 kronor extra i somras. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/vardpersonalen-pa-oland-far-extra-semesterpengar. Det är inte deras pengar de delar ut, utan skattebetalarnas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: