Två dygns totalavbrott

För två dygn sedan slocknade allt: TV, telefon, internet. Otaliga telefonsamtal till mer eller mindre trögtänkta på Telia och en underleverantör vid namn Zitius ledde enbart till förhöjd hjärnblödningsrisk. Maken till fega bolag finns inte. Ingen vill ta ansvar, alla skyller på andra eller varandra. Kille på ett av bolagen förutspådde att vi skulle få vänta 4-8 dygn innan nån började jobba med problemet. En vecka innan jag kan ringa? En vecka jag kan sköta mina affärer över internet? En vecka innan min fru kan se på TV?!

Hur det löstes? Som en sista utväg ringde jag vårt bostadsbolag, Mörbylånga Bostad AB. Där fick jag ett vänligt bemötande av en kvinna som jag glömt namnet på. Hon kunde naturligtvis inte problematiken men hänvisade till en av sina kollegor, Benny Sjöstrand. Han lyssnade intresserad och framförde en idé som jag först betraktade som ”helt orimlig”, nämligen att det kan vara fel på det lilla nätaggregatet som matar ström till fiberdosan – trots att alla lampor som ska lysa gör det. Visst låter det befängt. Helt crazy. Men jag sa ja tack till detta sista halmstrå.

Och gud hör bön. Eller hur ska man förklara att Benny vet mer än två stora telebolag som skyller allt på varandra och skickar sina kunder in i ett virrvarr av obegripliga knappval, där väntetiden kan bli timslång och problemen tycks vara helt omöjliga att lösa inom rimlig tid?

Tack, Benny Sjöstrand. Du är ett geni.

Märkt ,

2 tankar om “Två dygns totalavbrott

  1. Anonym skriver:

    Telia ? Jag har Tele2, har under alla år inte haft något problem eller störning…….telia…ja ja det finns inte mindre bokstäver. Ha en bra dag !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: