Förbannande gäss

Jag var på g… Jag var på g att ta årets naturfoto, en sälbild som skulle gå ut över världen. Jag låg i gömslet nere vid fyren med mitt teleobjektiv från Canon på 2 000 millimeter, ljusstyrka 1.0. Tack vare den fantastiska brännvidden hade jag hela sälfejset i sökaren. Precis då den skulle gäspa tänkte jag fyra av…

Men verkligheten är inte alltid som man vill. Allt var en dröm, en förhoppning. Verkligheten var bistrare. Jag stod där i gömslet med min gamla Fuji X30 som det numera bara går att använda två eller i bästa fall tre olika slutartider på. I längsta teleläge, säg futtiga 110 millimeter, såg jag sälen som en liten fet lus på en sten. Men inte nog med det. Då skottet brann av kom en flock gäss tjattrande förbi. De till och med skymde sälen.

Ridå.

Att naturfotografer står ut med alla dumma och ouppfostrade djur!

Märkt , ,

6 tankar om “Förbannande gäss

 1. Jean skriver:

  Där flög den drömmen förbi.
  I torsdags när jag åkte från affären, såg jag ett jättegäng med gäss på en åker, dom satt där och åt alldeles gratis, undrar var serveringspersonalen var?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Enligt vanligtvis opålitliga källor stod den i köket och smuttade på överblivna snapsar. En kvart senare drog den fräckisar för gästerna varpå de avlägsnade sig till ett jädrans tjattrande. Så kan det gå.

   Gilla

   • Jean1 skriver:

    Aha, det är därför dom för ett sånt himla liv. Fick jag lära mig något idag också.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Kulturorganets främsta mål är att undervisa folket så att det blir starkt och handlingskraftigt. Läs gärna några av Sune Flisas uppmärksammade handböcker för handfallna, exempelvis ”Gerillakrigarens andliga utveckling under den eviga striden” i 27 band från 1991. Finns nog hos Dillbergs i Kalmar, men tag bilen dit. Det imposanta verket väger över 60 kilo.

     Gilla

 2. traneborg skriver:

  Skaffa Nikons nya supertelekamera istället. 👍 Har en Canon dito men funderar på att byta till Nikon. Då kan du specialstudera sälens ögonfärg utan problem med de vitkindade gässen. Invasiv art? Vad säger lst? På sjuttiotalet var det sensation att se något ex utanför Skansen eller Gotland. Idag kan 100000 passera udden under en enda dag. Och många häckar längs våra kuster. Men de är väl för vackra för att bli klassade som invasiva?? Borde det inte vara som förr, dvs inga vitkindade?? Skjut alla så får du din bild av sälen😂

  / C

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   För länge sen la jag en del tid på att studera olika kamerors bra och dåliga sidor. I dag vet jag bättre: Kameran betyder inte ett jota. Sätt en tusenkronors fickkamera i tassarna på ett proffs och hen kommer hem med toppbilder. Sätt en kvartsmiljonkronorskamera i händerna på en ”tekniknörd” så kommer hen hem med skitbilder. Man kan måla med penslar för tusenlappen. Men man kan måla lika bra med fingrarna. Det tar många år att förstå vissa saker – åtminstone lite.
   Du frågar vad Länsstyrelsen säger? Svaret är naturligtvis nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej. Det står skrivet i de anställdas pannor.
   Givetvis ska allt vara som förr, även om det aldrig tidigare i historien har varit det. Bäst blir det väl som för 13,8 miljarder år sen, vid den stora smällen… Då var allt perfekt, och det måste vi vårda.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: