Vad gör dom om dagarna?

Någon frågar Mörbylånga kommun om det finns veckorapporter som visar vad politiker och tjänstemän gör på dagarna. Det skriver Ölandsbladet. Först tyckte jag frågan var knäpp, men inser nu att den är bra. Vad gör kommunens 1 420 anställda?

Frågan kan naturligtvis inte ställas till ett privat bolag. Ingen utomstående har med det att göra. Men en kommun anställer och utvecklar för skattepengar. Dessutom är även statliga bidrag till kommunerna skattepengar.

Därför är frågan berättigad. Vad gör alla på dagarna? Det vore intressant att veta. Kanske nåt för de fem kommunikatörerna att berätta om. Och när vi ändå frågar: Vad gör dessa fem? Varför har Mörbylånga kommun så många kommunikatörer? Han man fått dem till mängdrabatt från konkursbo?

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt ,

4 tankar om “Vad gör dom om dagarna?

 1. KristinaF. skriver:

  En mycket berättigad fråga! Vad gör de egentligen? Och nu ska va- avgiften höjas igen. Varför har man byggt så dyrt? Och varför har man så dyr drift?

  Gilla

 2. Nyfiken skriver:

  Kommunikatörerna eller rätteligen ledningens propagandacentral har tydligen, enligt diverse reportage, inhandlat externa tjänster för omfattande belopp, Varför ? Saknas intern kompetens? Arbetskraft verkar det finnas gott om på avdelningen! Vem har fått uppdragen?
  Hur upphandlades de? Till vilka belopp?

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Utan att veta vilka uppdrag du syftar på är det nog dags att börja ställa skarpare frågor om kommunens affärer och krumbukter. Varför har Mörbylånga fem(!) (5!) kommunikatörer? Misstänker att det är fem gånger mer än normalt för glesbygdskommuner av Mörbylångas typ. Dessutom har ordet kommunikatör i politiska sammanhang alltid gett mig kalla kårar, eftersom deras roll oftast är ”förskönande”.

   Den person som ställde frågan om vad dom anställda gör ville också få ut vissa anställdas cv. Dessa har hen ännu inte fått. Det finns kanske fog för tanken att en del jobb inte annonseras ut; att de tillsätts ”öga mot öga”. Hur har facken involverats/reagerat? Kulturorganet inleder snart operation ”Under Luppen”…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: