Frågor till alla 49 ledamöter i Mörbylånga fullmäktige

Dessa enkla mejlfrågor har sänts till samtliga 49 ledamöter i Mörbylånga kommunfullmäktige. Svaren kommer successivt att presenteras här på kulturorganet.

Märkt ,

2 tankar om “Frågor till alla 49 ledamöter i Mörbylånga fullmäktige

 1. Eva Dillner skriver:

  Om de ska gå vidare med att slutföra projektet måste det finnas en styrgrupp. Sammansättningen bör vara folk som faktiskt cyklar, som rör sig i naturen – vandrare, fågelskådare, hundägare. Det måste ju finnas facit från andra ställen hur man bäst utformar en cykelled. Med ökad turism ökar efterfrågan på toaletter – det saknas på hela östra sidan. Och så vidare. Framförallt behöver man planera först, dra en runda med allmänheten för synpunkter, sen gräva.
  Att man på östra sidan från Enetri norrut förstörde en vandringsled är oförlåtligt.
  https://evadillnerblog.wordpress.com/2020/06/24/ar-vi-i-stan/

  Tack för att du fortsätter att sätta press på politikerna. Frågan är inte om, utan hur, de ska göra klart hela leden, ända ner till Långe Jan. Om Trafikverket trilskas finns det ju en ansvarig minister att uppvakta i Stockholm – infrastrukturminister Tomas Eneroth. Vi har nog med nejmyndigheter.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Ja du, Eva.

   Svårigheten här är att så mycket missköts. Och man har bara ett liv. Låt mig börja med kommunens vackra e-postpolicy från 2008, undertecknad av dåvarande kommunchef. Den är en satans bluff. Den är en skam. Jag kallar saker för vad de är, inte för vad makten kallar dem.

   Denna frågeomgång är den tredje jag gör på kort tid, runt två månader. 49 ledamöter har tre gånger fått samma frågor. Första gången: Inget svar. Andra gången; Inget svar. Tredje gången: Hittills har sju svarat, två fullödigt. De övriga vet inte ett jota. Man sitter alltså i fullmäktige och vet inte något enda om ett 100 000 000-kronors-projekt som pågått i 12-14 år, beslut lär ha tagits 2008 eller 2006. Min källa, en politiker, är inte säker.

   Naturligtvis skulle man ha kollat möjligheterna/önskningarna först. Jag har aldrig tidigare varit med om att man jobbar först och ”tänker” sen. Är det helt naturligt i Mörbylånga? Fiaskot är oundvikligt. Nu är allting för sent. Man kan inte få liv i en död.

   Trafikverket? Min arma gud. Har skrivit till dem två gånger. Tror du de svarat?

   Regeringen? Jag har begärt att den ska träda in och göra nåt. Tror du jag fått svar?

   Nu jobbar jag med en annan part som kanske kan ge lite riv under galoscherna. Vi får se…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: