Trots fiaskot – sök! säger Trafikverket

Ansök hos oss om att bli ”Nationell cykelled” trots att pengarna är slut, trots att ni inte får några fler från oss och trots att massor av led fattas i söder!

Det är kontentan i det mejl från Trafikverket som kulturorganet har tagit del av:

”Trafikverkets starka uppfattning, vilken också kommunicerats med ledhuvudmannen (Ölands kommunalförbund) är att de nu bör skicka in en formell ansökan om Nationell cykelled. Genom detta erhålls ett ”kvitto” på om leden uppfyller kraven/kriterierna.

Kommunerna anser dock att de båda resterande etapperna på södra ön ska färdigställas innan ansökan vilket leder till att de söker ytterligare finansiering för dessa sträckor. Trafikverket har dock inga ytterligare medel att tillföra utan de medel Trafikverket betalt enligt avtalet var en avgränsad summa som tilldelades projektet enligt dåvarande nationella transportplan.

Jag vet att kommunerna försöker lösa finansieringsfrågan men vi anser ändå att en ansökan bör skickas in och att saknade etapper kan byggas när det finns medel.”


Kulturorganet säger bara hokus pokus filiokus… Tänt vare här, snart smäller det! Läs och lär!

Allan von Kompost
redaktionschef

Märkt

4 tankar om “Trots fiaskot – sök! säger Trafikverket

 1. Fågelvägen + cykelväg skriver:

  Fågelvägen på sydöstra sidan är av Trafikverket erkänd och skyltad som nationell turistväg. En av 19 i Sverige. Känns som cykelvägen ännu inte känns färdig och säker- Dag att lägga på energi för slutförande. En fantastisk möjlighet för Öland. Sen kan man fortsätta med cykelväg även på östra sidan.

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   En turistväg är ”en väg som kan tänkas vara intressant för turister”. En cykelled är en led för cyklister. Men här försöker Mörbylånga kommun tillsammans med Vägverket göra cykelled av landsväg. Men de kan inte trolla. En ros är en ros är en ros och en cykelled är en cykelled är en cykelled…

   Gilla

   • Fågelvägen skriver:

    Helt rätt. Redaktionen behärskar terminologin. Men man kan kanske tänka lite större att ”vägarna” har ju samma övergripand syfte både för ölänningar som besöksnäringen (dvs lokalt företagande/överlevnad) och med ett uns av kreativitet kanske man kan hitta synergier. Särskilt som kommunen är befolkad med en stor hord av strateger och landsbygds/kultur/näringsliv mm -utvecklare. Stöttade av en ständigt iakttagande redaktion på Alvarsamt. Då öppnas möjligheterna upp och inte ens Calles mur är ett hinder. Tänka är bra och utanför ramarna blir det ännu bättre.

    Gilla

    • degerhamn2 skriver:

     Vi på kulturorganet har alltid ögonen öppna för möjligheter, hugskott, utvecklingar. Men vi vill på inga villkor inledas i frestelse att kalla saker/människor/projekt/vägar för annat än de är. Följaktligen kallar vi alltid en boll för boll. Och en man som heter Rudolf Fågelkvitter kallar vi för just Rudolf Fågelkvitter. Samma strikta åsikt gäller för vägar. Vi kallar en väg för en väg och inte för cykelled.

     Men, alla regler är till för att brytas: Ett cykelledprojekt kallat Fyr till fyr kallar vi faktiskt Fyr till Grönhögen i den ljuva förvissningen att vi därmed uppfyller våra uppfostrares önskan att alltid tala sanning. Vi måste – paradoxalt nog – stundtals ljuga för att komma vår vän sanningen nära. Vi ber med detta både våra 14 000 belackare och fyra trogna om ursäkt, ity vi icke har annat val.

     Vad gäller kommentatörens åsikt att kommunen är befolkad med stor hord av strateger och olika slags utvecklare har vi alla en mycket bestämd uppfattning om. Denna är dock hemlig.

     Shimla 2020-12-10

     Sune Flisa
     härförare

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: