Jag blir superkommunikatör på Ölands kommunalförbund!

I natt jag drömde… Jag drömde att det var ordning på leden, på cykelleden Fyr till fyr. Den gick verkligen från fyr till fyr och ingen politiker stod i talarstol och sa att leden var nästan färdig trots att det saknades flera mil. Och Trafikverket skötte sig och gick inte med på att landsväg kan kallas cykelled. Och inte fattades det minst tre mil led på södra Öland, utan allt var fixt och färdigt och snyggt och härligt, och leden slingrade sig fram som en smidig svart orm genom Ölands olika naturtyper. Den var en fröjd för ögat. Och för själen.

I den vevan blev jag utnämnd till kommunikatör på Ölands kommunalförbund – för att sköta marknadsföringen för den underbara cykelleden Fyr till fyr. Ja, kan ni tänka er!? Jag på Ölands kommunalförbund! Ärligt talat minns jag inte hur det gick till, men jag fick till och med titeln superkommunikatör med helt fria händer att introducera Fyr till fyr ute i Sverige och världen.

Jag började i det lilla. Varför inte satsa på vintercykling? tänkte jag. Det är nästan aldrig vinter på Öland och när folk trattar på ändan och kör av vägarna och fryser ihjäl i Sverige kan vi hoja på här som om ingenting hänt. Precis som på sommaren! Visst är det guldläge! Ja, jäklar. Snacka om pole position.

Och så gjorde jag en första skiss. Du ser den nedan. Visst är idén ganska kul? Att dra hit en massa hojare från Europa och Sverige för att veva fram här under tider då ingen brukar hoja! Om jag får säga det själv är det en kanonidé.

Men marknadsföring kräver uppställning. Ska min vintercykling gå hem måste det finnas krogar som vill ha gäster. Det måste finnas toaletter utmed leden. Det måste finnas sittmöbler…

Det går alltså inte att förverkliga min idé. Tänkte inte på det. Alltid missar man något.

Men håll med om att det var en härlig dröm.

Denna sajt spreds över världen med en väldig fart. Men när jag vaknade var den borta. Nån hade raderat den. Såna hemska människor det finns!
Märkt , , ,

6 tankar om “Jag blir superkommunikatör på Ölands kommunalförbund!

 1. Karin skriver:

  Hur var det han skrev, Fröding? ”Som dröm var den vacker att få …”

  Gilla

 2. Eva Dillner skriver:

  Älskar affischen, idéerna. Superkommunikatören 😉. Paketen skulle ju vara fullt möjliga med lite hjälp. Cykelleden var en av frågorna som lyftes vid uppstartmötet för Nätverk Sydöland i veckan. Jag bollar det vidare…

  Gilla

  • degerhamn2 skriver:

   Trots att det bara var en dröm tror jag samtliga paket skulle gå att realisera – om rätta förutsättningar fanns.

   Cykelsporten har hur spännande framtid som helst – om man hänger med i svängarna. Paradoxalt nog har pandemin knuffat på. I dag kommer 70-åriga damer på mountainbikes farande som rasmassor nedför bergen och ungdomar börjar förstå finessen med slowcykling genom tysta landskap, att vandra på hjul. Jämför utbudet av cyklar i dag med för 20 år sen. Det ser ut att skilja hundra år.

   Fyr till fyr skulle ha kunnat bli det bästa som hänt Öland på många decennier. Tyvärr har politikerna sjabblat bort det. Det är inte projektledningen som misslyckats, det är politikerna som framstår som helt ointresserade, helt okunniga – och megafega.

   Nu kan jag inte babbla mer, måste åter till kontoret på Ölands kommunalförbund. Plikten kallar.

   Soliga!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: